Ingezonden persbericht


KNVB.NL CONTINUEERT SAMENWERKING MET PSINET

Hoofddorp, 5 februari 2002 - KNVB.NL, het bedrijf dat de website van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond exploiteert, heeft de sponsorovereenkomst met PSINet vernieuwd. PSINet is samen met Hewlett Packard, Sybase als 'Official
Technology Partner of KNVB.NL' aan de site verbonden en heeft de exclusieve rechten verkregen op de titel 'Official Hosting Partner of KNVB.NL'. Via de site biedt de KNVB voetbalnieuws en verzorgt de bond de communicatie naar haar leden en andere geïnteresseerden. KNVB.NL wil ook een belangrijke rol gaan spelen in het leveren van aanvullende diensten voor de ongeveer 3900 voetbalclubs die Nederland rijk is. Verder zijn betaalde mobiele diensten gepland.

In de onderhavige overeenkomst voorziet PSINet de KNVB-site van co-locating-services. Een dergelijke 'value in kind', ofwel sponsoring in natura, is een gebruikelijke constructie in de sportwereld. In ruil hiervoor krijgt PSINet vermeldingen in de media, zoals op de site zelf en in gedrukte uitingen. Ook levert KNVB.NL hospitality services, waaronder tickets voor belangrijke wedstrijden. De site www.knvb.nl is gehost in het datacenter van PSINet op het Amstel Business Park in Amsterdam. KNVB.nl richt zich hoofdzakelijk op een Nederlandse doelgroep en dit leidt tot op heden tot circa 70 miljoen page views per jaar. Per maand ontvangt de site 200.000 unieke bezoekers. KNVB.NL heeft ervoor gekozen de overeenkomst met PSINet te verlengen om er zeker van te zijn dat de beschikbaarheid van de site bij dergelijke bezoekersaantallen is gegarandeerd.

KNVB.NL benadrukt dat de site in eerste plaats bedoeld is om de banden met de clubs en de leden aan te halen. Hiertoe introduceert het bedrijf binnenkort een tool waarmee elke amateurclub eenvoudig een eigen website kan maken en onderhouden. Die clubsites krijgen daarmee een consistent uiterlijk, worden geïntegreerd met de KNVB-site en kunnen gebruikmaken van de gegevens op de hoofdsite. Ook staan mobiele diensten gepland. Via SMS en GPRS kunnen gebruikers binnenkort tegen betaling onder meer de laatste uitslagen van de gewenste wedstrijden ontvangen. Verder ligt het in de bedoeling om de site in te zetten voor commerciële doeleinden.


-EINDE-

Over KNVB.NL
De zelfstandige organisatie KNVB.NL is opgezet door de KNVB en TWIi en exploiteert sinds maart 2000 de website www.knvb.nl. Op dit adres kan de bezoeker terecht voor het laatste voetbalnieuws, uitslagen, multimedia, entertainment-diensten en voor alle gegevens die belangrijk zijn voor leden van de voetbalbond. De site combineert publieke met commerciële diensten en stelt alle belangrijke clubgegevens, waaronder ledeninfo en uitslagen beschikbaar voor de achterban.