Ingezonden persbericht

Persbericht+Persbericht+Persbericht+Drents Museum

25 januari 2002

Nieuwe directeur voor Drents Museum!

Het Drents Museum in Assen heeft een nieuwe directeur. Drs. Michel P. van Maarseveen ('s Gravenhage, 1969) zal per 1 mei a.s. in dienst treden van de Stichting Drents Museum. Van Maarseveen is nu nog directeur van het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort, twee middelgrote musea in Den Haag. Hij werd unaniem aangenomen op grond van zijn ruime ervaring binnen de museale wereld en zijn uitstekende contacten met verschillende overheden, sponsors, fondsen, toeristische organisaties en andere instellingen van belang voor musea. Het personeel van het Drents Museum is verheugd dat zij een jonge, ambitieuze directeur krijgt die met veel enthousiasme leiding zal gaan geven aan de 38 medewerkers en vorm zal geven aan de verdere professionalisering van het museum.

Michel van Maarseveen begon zijn carrière in Delft, waar hij, na zijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden, in 1993 conservator Oranjegeschiedenis en stadsgeschiedenis werd bij Stedelijk Museum Het Prinsenhof. Naast het beheer van de collectie was hij verantwoordelijk voor een groot aantal tentoonstellingen en publicaties, stelde hij collectie- en prestentatieplannen samen en realiseerde hij educatieve programma's. In 1999 werd hij directeur van het Haags Historisch Museum (22 werknemers, 30.000 bezoekers per jaar) en Museum de Gevangenpoort (9 medewerkers, ruim 30.000 bezoekers per jaar) in Den Haag. Daar had hij de verantwoording voor het organisatorisch management, de promotie, marketing, financiën, personeel, gebouwen, collecties en beveiliging. Hij ontwikkelde, samen met zijn museumstaf een actief beleid, wat, naast bijzondere tentoonstellingen, resulteerde in een verbouwingsplan voor het Haags Historisch Museum, een verhoging van de structurele subsidie en een uitbreiding van het personeelsbestand voor de twee musea.

Drenthe
Hoewel Michel van Maarseveen tot grote tevredenheid van zowel hemzelf als zijn personeel in Den Haag werkt, oefent Drenthe op hem een grote aantrekkingskracht uit. Jaarlijks brengt hij vijf tot zes weken in de provincie door en is daarmee zeer vertrouwd geraakt met de Drentse cultuur. Michel zal zich, samen met zijn partner en twee kinderen, zo snel mogelijk in Rolde vestigen.


---

Noot voor de redactie,