Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER PATRICK DEWAEL MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VRIJDAG 1 FEBRUARI 2002

WESTERSCHELDE

Minister-president Patrick Dewael en minister vice- president Steve Stevaert delen mee dat de Vlaamse regering vandaag heeft beslist dat het voorziene overleg op 5 februari ek. tussen Vlaams minister van Openbare Werken Steve Stevaert en de Nederlandse minister van Verkeer en Waterstaat, Tineke Netelenbos wordt verdaagd.

Op de agenda van het overleg stond o.a. de Langetermijnvisie voor het Scheldeëstuarium, met als hoofdlijnen toegankelijkheid, veiligheid en natuurlijkheid; de gemeenschappelijke nautische dossiers en de loodsgeldontkoppeling. Bij het uittekenen van de voortgangsprocedure konden voor deze dossiers de wederzijdse posities nog niet in evenwicht gebracht worden.

Gezien de huidige stand van zaken vindt de Vlaamse regering het opportuun het overleg te verdagen. Een aantal aspecten dienen eerst uitgeklaard te worden vooraleer een formeel Memorandum over de Scheldedossiers door de betrokken ministers kan ondertekend worden.

(