Ingezonden persbericht

a9b718.gif

PERSBERICHT

Ondernemers in de metaal buigen zich over opleiding toekomstig personeel

Landelijk voorzitter metaalunie spreekt
tijdens bijeenkomst SVME in Odoorn

De landelijk voorzitter van de metaalunie, mevrouw H.C.W. Verhoeven - van Lierop spreekt tijdens de bijeenkomst van de opleidingsorganisatie voor de metaalindustrie, SVME, op 5 februari in De Oringermarke in Odoorn.

Mevrouw Verhoeven geeft tijdens de bijeenkomst haar visie op de kansen en bedreigingen in de metaalsector en dan met name in de fijn-mechanische- en de constructie-sector. Opleidingen en de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) krijgen hierbij bijzondere aandacht.

Ook zal mevrouw Verhoeven ingaan op de rol en de verantwoordelijkheden van het bedrijfsleven waar het gaat om het creëren van kansen om de instroom van personeel te vergroten en opleidingsmogelijkheden uit te buiten.

De SVME organiseert op 5 februari een bijeenkomst voor metaalbedrijven uit Zuidoost Drenthe en Zuidoost Groningen in De Oringermarke in Odoorn, met als hoofdthema de toekomst van de metaalindustrie in de regio en de manier waarop met de opleidingen in deze sector moet worden omgegaan. Doel van de middag is onder andere het vinden van handvaten en aangrijpingspunten om de instroom van jonge vakmensen in de sector te vergroten en zo de toekomst van de bedrijfstak te verzekeren. Tijdens een forumdiscussie laat een breed samengesteld gezelschap uit bedrijfsleven, overheid en politiek zijn en haar licht schijnen over dit thema.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 Ontvangst
Opening door de heer D. Edelstein, voorzitter van de SVME 16.30 - Start Forumdiscussie: "De problematiek van verschillende kanten belicht" Discussieleider Roel Barkhof voert een gesprek vol discussiemogelijkheden met: A. Hidding, bestuurslid SVME, ondernemer W. Hasenbosch, bedrijfsadviseur en fondsendeskundige Mw. J. Akker, personeelsfunctionaris Tooling Holland G. Evenhuis, wethouder Economische Zaken Emmen R. van Oosten, onderwijsdeskundige Drenthe College 17.00 Pauze
17.15 Mevrouw H.C.W. Verhoeven - van Lierop, voorzitter van de Metaalunie 17.35 Vervolg op de discussie en de zaal in gesprek met mevrouw Verhoeven. 18.00 Afsluiting door de voorzitter van de SVME
18.10 Napraten onder een hapje en een drankje


Ingezonden persbericht