PERSBERICHT

TQ3 Travel Solutions lanceert een doorbraak in de reiswereld door OptiMisersm

Rijswijk 4 februari 2002- TQ3 Travel Solutions, één van Nederlands grootste toonaangevende zakelijke reisorganisaties, lanceert vandaag een nieuwe reiskostenbesparende methodiek onder de naam OptiMisersm. Gedurende de testfase in de Verenigde Staten is gebleken dat, afhankelijk van de grootte van de reisbudgetten van een onderneming, besparingen behaald zijn van 10% tot 20%.

Na salarissen zijn reiskosten de op een na grootste variabele controleerbare kosten. Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar mogelijkheden die kosten te controleren en te beheersen. "Deze trend wordt versterkt door de huidige marktcondities waarmee bedrijven zich op dit moment geconfronteerd zien. Als direct resultaat zoeken bedrijven naar oplossingen om o.a. reiskosten te verlagen zonder de klantgerichte service te verliezen", aldus Joes van Genuchten, Algemeen Directeur TQ3 Travel Solutions.

Daarbij is er duidelijk een trend gaande binnen de reisbranche, die een verschuiving aangeeft van commissie gedreven handelingen naar service gedreven activiteiten. De introductie van OptiMisersm bevestigt de reeds bij TQ3 Travel Solutions ingezette verschuiving van een reisagent en tussenpersoon naar een strategische consultant op in het reismanagement. OptiMisersm beantwoordt ook aan de vraag van de markt in het zoeken naar een wereldwijde aanpak die de processen rondom reis -en representatiekosten beheerst. Buiten dat biedt het de organisatie een manier om de logistieke en financiële aspecten van reismanagement te analyseren en te optimaliseren. Tot slot geeft het gebruik van OptiMisersm de klanten de gelegenheid hun reis- en representatiekosten op internationaal niveau te vergelijken met andere, meest representatieve en vergelijkbare, voorbeelden.

Joes van Genuchten vervolgt: "Vergeleken met andere zakelijke reisaanbieders, richten we ons niet alleen op het verkopen van zoveel mogelijk vliegtickets. Onze focus ligt op het gebruiken van onze kennis op het gebied van reismanagement processen om onze klanten te assisteren".

OptiMisersm bestaat uit zes verschillende onderdelen die zaken bestrijken als budget management, het beschrijven van reisbeleid, het vastleggen van contracten met luchtvaartmaatschappijen, het verrichten van de boekingen en financiële afhandelingen. De komende maanden zal een gefaseerde introductie naar de Nederlandse relaties plaats vinden.

Noot aan de redactie
TQ3 Travel Solutions is een internationaal toonaangevende zakelijke reisorganisatie en Europees marktleider. Wereldwijd heeft TQ3 Travel Solutions zo'n 12.000 medewerkers in dienst, in meer dan 1.600 kantoren in 65 landen en een omzet van US$ 9,7 mld. Het hoofdkantoor van TQ3 Travel Solutions Nederland is gevestigd in Rijswijk. Met meer dan tien zelfstandige travel management centers en dertig in-company reisbureaus genereert TQ3 Travel Solutions in Nederland een omzet van ¤ 400 mln. In Nederland zijn ruim 600 medewerkers in dienst.