Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-02-2002
Politieberichten van 4/2 (13.00) t/m 5/2 (07.00)

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Maandagochtend omstreeks 10.00 vond op de kruising van het Hoeksterpad end de Voorstreek een aanrijding plaats. Een 17 jarig meisje fietste vanaf de Voorstreek het Hoeksterpad op en zag een naderende auto niet aankomen en een aanrijding volgde. Deze auto werd bestuurd door een vrouw van 30 jaar uit Dronrijp. De fietsster buitelde door de lucht en kwam op straat terecht. Ze hield er gelukkig slechts een buil op haar hoofd aan over. Wel was er schade aan de auto en de fiets.

Burgum: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 17.40 uur vond op de Oude Commissieweg een kop-staart-botsing plaats. Een 23-jarige man uit Garyp stond met zijn personenauto stil vor het verkeerslicht. Achter hem stond een 26 jarige automobilist eveneens uit Garyp. Een 46-jarige vrouw kwam met haar personenauto aanrijden, had niet in de gaten dat de twee Garypsters stil stonden en reed achter op de tweede auto, die doorschoot tegen de eerste. De 26-jarige automobilist hield nek- en rugklachten aan de aanrijding over en zou zich onder behandeling van zijn huisarts stellen.

Joure: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op de Sewei, nabij de rotonde Harddraversweg. Een 15-jarig meisje uit Joure fietste over het naast de rijbaan gelegen fietspad. Ze sloeg zonder om te kijken linksaf om de rijbaan over te steken. Op dat moment naderde een 32-jarige vrouw uit Gaast met haar personenauto, die de fietsster niet meer kon ontwijken. De fietsster is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen met vermoedelijk een hersenschudding en een schouderfractuur.

Franeker: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 20.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising tussen de afrit van de autosnelweg en de Hertog van Saxenlaan. Een 34-jarige man uit Oosterbierum reed met zijn personenauto over de Van Saxenlaan richting Dongjum. Een 27-jarige automobilist uit Franeker kwam vanaf de afrit van de autosnelweg, stopte voor de haaientanden, maar trok toch op juist toen de Oosterbierumer de kruising opreed. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Franeker hield klachten aan de ribben en de borst over, vermoedelijk van de gordel. De andere bestuurder is met een ambulance naar huis gebracht; hij had vermoedelijke een hersenschudding. Beide autos raakten totaal vernield.

Leeuwarden: diefstal auto
Maandagavond werd door een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden aangegeven dat haar personenauto was gestolen. Kort daarna, omstreeks 00.45 uur, werd de auto door de politie rijdend aangetroffen in het Nijlan. In het Christiaanpark werd de auto aan de kant gezet waarna de drie inzittenden zijn aangehouden voor de diefstal. Het bleek om de zoon en twee vrienden van de aangeefster te gaan. De knapen, allemaal uit Leeuwarden, waren 15, 17 en 17 jaar. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rinsumageest: auto in sloot
Maandagavond omstreeks 24.00 uur raakte een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden met haar personenauto op de Lauwersseewei met de rechterwielen in de berm. Ze stuurde tegen, schoot de weg over en belandde op de kop in de sloot. De vrouw wist zelf uit de auto te komen. Ze kwam nat, maar met de schrik vrij. De auto is uit de sloot getakeld.

Makkum: diefstal aanhangwagen
In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf een parkeerplaats aan de Kerkebuorren een aanhangwagen merk Anssems AS850 gestolen. Het voertuig stond met een ketting aan een paal vast. De ketting is doorgeknipt. De 57-jarige eigenaar uit Makkum deed aangifte.

Marssum: aanrijding met letsel, doorrijden en drank Maandagavond even na 23.00 uur trof een toevallige passant een fiets en een gewond meisje aan op de rijbaan van de Ljouwerterdyk. Ze bleek aangereden te zijn en de dader was doorgereden. Het meisje afkomstig uit Beetgum is door de ambulance met in iewder geval een hoofdwond overgebracht naar het MCL-Zuid in Leeuwarden. Kort na het ongeval meldde een man, 27 jaar uit Minnertsga, zich bij de politie. Hij had de betroffen aanrijding gehad en was door de schrik doorgereden. Deze automobilist heeft een ademanalyse ondergaan en bleek onder invloed van drank te verkeren, uitslag 225ug/l.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Maandag omstreeks 23.50 uur werd een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Groningerstraatweg. Dd man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 705 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Zuiderplein. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 420 ug/l. De overdachte kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en een proces-verbaal.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 06.00 uur werd een 48-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd in de Geraniumstraat. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Joure: verdachte aangehouden van gewapende overval De gewapende overval is Joure (zie ook politieberichten van 4 februari) blijkt in scene te zijn gezet. Maandagmiddag is in Joure een verdachte aangehouden, een 35-jarige man uit Oosterwolde. Dit was de man die ook aangifte had gedaan van deze zogenaamde overval. Al in de eerste contacten rees twijfel. De verklaring van de verdachte, toen nog aangever, bevatte tegenstrijdigheden. De verdachte zit nog vast. Hij heeft inmiddels bekend. Nadere bijzonderheden zijn er nog niet.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272