Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 08.40 uur

Aanrijding letsel

RENSWOUDE Maandagmiddag vond op de Biesbosserweg een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een auto waarbij de fietser ernstig gewond raakte.

Een 11-jarige jongen uit Renswoude reed omstreeks 17.00 uur op een bromfiets het erf af van zijn ouderlijke woning. Op dat moment kwam een 33-jarige automobiliste uit Veenendaal met haar voertuig over de Biesbosserweg en zag geen kans meer de jongen te ontwijken.

Een aanrijding was het gevolg waarbij de jongen enkele meters door de lucht vloog en in een sloot aan de andere kant van de weg terecht kwam. De jongen is met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Gebiedschef vertrekt

VEENENDAAL - Gebiedschef Veenendaal van het politie district Heuvelrug
- Dick de Leeuw - zal zijn loopbaan per 1 maart 2002 een andere wending geven. Hij gaat de functie van hoofd van de regionale afdeling Technische Recherche bij het Regio Korps Utrecht vervullen. Dick de Leeuw was vanaf mei 1996 gebiedschef in Veenendaal.

In Veenendaal was hij ondermeer nauw betrokken bij de integratie van leefbaarheid en veiligheid in de vier wijken. Via wijkavonden, wijkschouwen en spreekuur in de wijk werden de bewoners betrokken bij een veilige en leefbare wijk en buurt. Ook was hij betrokken bij VUIV (Veilig Uitgaan In Veenendaal), waarbij gemeente, horecaondernemers, het openbaar ministerie en de politie zich samen sterk maken voor een veilig uitgaan in het horecagebied van Veenendaal.

Willem de Koeijer, wijkchef te Veenendaal en Renswoude, zal in afwachting van een opvolger de functie van De Leeuw waarnemen.

Verdachte diefstal fiets aangehouden

DOORN Op vrijdagochtend 1 februari werd op de Driebergsestraatweg een 60-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Surveillerende agenten zagen de man fietsen met een loshangend beugelslot. Bij het aanspreken van de man verklaarde deze dat hij de fiets zojuist bij het postkantoor in Doorn had weggenomen.

De man en de fiets zijn daarop meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen. Er is nog geen aangifte van diefstal van de fiets gedaan door de eigenaar.

Bedreiging

VEENENDAAL Op vrijdagmiddag is bij het Prins Willem Alexander Park rond 14.30 uur een verkeersconflict uit de hand gelopen. Hierbij werd door de politie een 24-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden.

Een 34-jarige Veenendaler verklaarde bijna aangereden te zijn door de 24-jarige automobiliste toen hij met zijn gezin de weg overstak. Er ontstond vervolgens een ruzie waarbij de vrouw de Veenendaler met een mes bedreigde. Alerte omstanders probeerden de vrouw te kalmeren, maar de dreiging bleef.

De gealarmeerde politie hield de vrouw daarop aan en zij werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. De vrouw heeft inmiddels het bureau weer verlaten met een boete van 550 euro.

Rijden onder invloed
RHENEN Tijdens een controle heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 21.35 uur moest een 43-jarige man uit Rhenen een blaastest afleggen. Bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een rijontzegging van twee uur en een boete van 190,= werd de man naar huis gestuurd.