Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft maandagmiddag op de Amsterdamsestraatweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.00 en 15.00 uur werden 1921 voertuigen gecontroleerd. Voor 15 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.

Rijden onder invloed

SOEST Maandagavond kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Smitsweg.

Ter plaatse trof de politie omstreeks 19.15 uur ter hoogte van de wegversmalling een auto tegen een paal aan. De bestuurder was niet meer bij het voertuig. Door getuigen werd verklaard dat de bestuurder naar een pinautomaat was gelopen.

Op de Smitsweg trof de politie de 55-jarige bestuurder uit Soest aan. De man verklaarde dat hij tegen de paal was aangereden en zelf een takeldienst had gebeld. Toen hij hoorde dat hij 150,= moest betalen is hij gaan pinnen.

De agenten roken een alcohollucht bij de man en vroegen hem blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Soester 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 480,= werd hij naar huis gestuurd.

Alcoholcontrole

BAARN In het kader van de actie doe nuchter, rij alcoholvrij heeft de politie maandagavond een controle uitgevoerd op de Wakkeredijk.

In totaal werden tussen 19.30 en 21.00 uur 248 bestuurders gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft maandagmiddag op de Middelwijkstraat een verkeerscontrole uitgevoerd. Voor vier bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder werd bekeurd voor defecte verlichting van zijn aanhanger.

Op de Birkstraat werd tussen 11.15 en 11.55 uur gecontroleerd. Hier kregen vier bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Tevens reden drie automobilisten te snel.