Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Dodelijk ongeval

HOUTEN Op maandag 4 februari is een vrouw bij een verkeersongeval om het leven gekomen.

Rond 09.15 uur reed een 47-jarige bestuurder uit Houten met een vuilniswagen over de Frambozengaarde, komende vanaf de Notengaarde en gaande in de richting van de Bessengaarde. Voor hem reed een 77-jarige vrouw uit Houten op haar fiets. Beiden sloegen rechtsaf de Bessengaarde in, waarbij de vuilniswagen nog steeds achter de fietsster reed.

Plotseling zag de vrachtwagenchauffeur de vrouw niet meer en voelde dat er iets onder zijn rechtervoorwiel kwam. Hij stopte direct en reed achteruit. Kennelijk was de vrouw met haar fiets linksaf geslagen, voor de vuilniswagen langs. Daardoor werd zij door de vuilniswagen aangereden.

Zij werd met ernstige verwondingen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij is in de loop van de dag in het ziekenhuis overleden.

Aanrijding tussen twee auto`s

NIEUWEGEIN Op maandag 4 februari is bij een aanrijding een vrouw gewond geraakt.

Rond 15.00 uur reed een 24-jarige man uit IJsselstein over de Sweelincklaan, komende uit de richting van de Symfonielaan. Op het kruispunt met de A.C. verhoefweg sloeg hij linksaf om in de richting van de Zuidstedeweg te rijden. Hij liet daarbij een 41-jarige automobiliste uit Harmelen die vanaf de Batenburg rechtdoor reed in de richting van de Sweelincklaan niet voorgaan. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg.

De 41-jarige automobiliste liep vermoedelijk kneuzingen aan haar borstkas op en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht na onderzoek naar huis. Beide auto`s zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op maandag 4 februari heeft de politie tussen 15.10 uur en 16.10 uur op de Noord IJsseldijk op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Dertien bestuurders werden voor te snel rijden bekeurd. Op het weggedeelte binnen de bebouwde kom waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt, was de hoogst gemeten snelheid 72 km/u. Op het weggedeelte buiten de bebouwde kom met een maximumsnelheid van 60 km/u reed de bestuurder met de meeste haast 80 km/u.

Brommobiel tegen boom

`T GOY Bij een botsing tegen een boom is op maandag 4 februari de bestuurster van een brommobiel gewond geraakt.

Rond 17.45 uur reed een 38-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede met haar brommobiel over de Beusichemseweg, komende uit de richting van Houten. Vanaf een langs deze weg gelegen erf wilde een automobilist achteruit de weg oprijden, maar hij remde voordat hij dat daadwerkelijk deed. De 38-jarige vrouw schrok zo van de oplichtende remlichten van de auto, dat zij vol op haar remmen ging staan. Daardoor raakte de brommobiel in een slip, kwam met de rechterzijde in de berm en botste daar tegen een boom. Ten tijde van het ongeval regende het hard.

Zij is per ambulance met mogelijk nekletsel naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.

Autokraker betrapt
NIEUWEGEIN Op maandag 4 februari is een autokraker op heterdaad betrapt en later aangehouden.

Rond 18.15 uur liep een 26-jarige man uit Hoogland naar zijn in de parkeergarage van Cityplaza geparkeerde auto. Hij zag dat een man via het raam van het rechtervoorportier half in zijn auto hing en deze dus kennelijk had opengebroken. De verdachte liep weg en dreigde daarbij de Hooglander neer te schieten, zonder daadwerkelijk met een wapen te dreigen. De verdachte reed in een andere auto weg. Uit de auto van de Hooglander was gereedschap en een rugzak met kleding gestolen.

Middels onderzoek kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. De man, 28 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd rond 19.30 uur in Nieuwegein aangehouden. Hij werd door de aangever als dader herkend en is op het politiebureau ingesloten.