Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 februari 2002


Inbraak in woningen Warmond (d1)
In de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari werden drie woningen aan de Poelweg bezocht door het dievengilde. Bij twee woningen werd de zogenaamde gaatjesboormethode toegepast. In het raamkozijn worden gaatjes geboord waarna men bij de sluitboompjes kan, het raam kan ontsluiten en inklimmen. Uit één woning is onder meer een radio, een video en een televisie gestolen. Bij de andere woningen kwamen de inbrekers niet verder dan een poging.

Rood licht controle Zevenhuizen (D2)
De politie van Zevenhuizen heeft op maandag 4 februari van 08.00 tot en met 09.00 uur een rood licht controle gehouden. Er werden in totaal drie bekeuringen uitgeschreven.

Woninginbraken door middel van hengelen Zoeterwoude-Dorp (D2)
In de nacht van vrijdag 1 februari op zaterdag 2 februari werd in vier woningen in Zoeterwoude-Dorp ingebroken. De daders kwamen in alle gevallen binnen door middel van het zogenoemde 'hengelen'. Uit de woningen aan de Jan van Banningstraat, de Eloutstraat en twee aan de Schenkelweg werden portemonnees met geld weggenomen. De politie constateert dat in alle gevallen de deur niet op het nachtslot zat. Hierdoor konden inbrekers eenvoudig de woning binnenkomen door bijvoorbeeld een hanger om te buigen en de voordeur van het slot te hengelen. De politie adviseert dus de deur vooral in de nacht altijd op het nachtslot te doen. De politie is op zoek naar getuigen van bovenstaande woninginbraken. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 8844.
Uit andere aangiften van woninginbraken blijkt dat inbrekers ook via slecht afgesloten ramen binnenkomen. De politie adviseert daarom om 's nachts of bij afwezigheid altijd de woning af te sluiten. Ook kunt u uw woning laten beveiligen met stevig hang- en sluitwerk. Voor het bovenlicht kunt u bijvoorbeeld een barrièrestang of tralies laten plaatsen waardoor insluipers uw woning niet in kunnen of ook niet met hun hand een onderliggend raam kunnen openen.
Neem voor overige maatregelen contact op met de politie, telefoonnummer 0900 8844. Zij kunnen u verder informeren over andere maatregelen op basis van het Politiekeurmerk Veiligwonen.

Auto te water; getuige en leerlingen schieten te hulp! Gouda (D2)
Op maandag 4 februari omstreeks 10.35 uur is een auto met vijf inzittenden door nog onbekende oorzaak te water geraakt. De 19-jarige bestuurder uit Capelle a/d Ijssel reed over de Bleulandweg in de richting van de Dreef. Door nog onbekende wijze is het voertuig van de weg geraakt en gleed deze in de bocht van de Bleulandweg en de Dreef rechts van de weg. Vervolgens belandde het voertuig op zijn kop in de sloot. Een getuige zag de auto te water gaan en heeft getracht de inzittenden te bevrijden. Even later kreeg hij hierbij de hulp van negen leerlingen van scholengemeenschap De Driestar. De leerlingen zagen vanuit het klaslokaal de auto te water gaan. Alle inzittenden, een 20-jarige man uit Gouda, een 18-jarige man uit Stolwijk, een 18-jarige man uit Gouda en een 21-jarige man uit Capelle a/d Ijssel, konden door hen uit de auto worden bevrijd en op de kant geholpen. De geallarmeerde politie en ambulancedienst verleende vervolgens eerste hulp. Alle inzittenden werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis maar konden daarna weer naar huis. Een van de inzittenden kreeg water binnen. De politie nodigt binnenkort alle slachtoffers, getuige en hulpverleners uit aan het politiebureau voor een huldiging van de hulpverleners.

Aanrijding met letsel Gouda (d2)
Een 40 jarige Goudse is vrijdag 1 februari omstreeks 14.30 uur betrokken geweest bij een aanrijding op de Fluwelensingel. De vrouw reed met haar fiets, nadat het verkeerslicht groen werd, rechtsaf de Fluwelensingel op. Een onbekend gebleven bestuurder van een scooter reed op dat moment vanaf de stoep van de Fluwelensingel de rijbaan op. Hierbij kwam hij in botsing met de fietster. De Goudse kwam ten val en heeft last van haar knie en schouder. De scooterrijder heeft nog omgekeken maar is na de aanrijding niet gestopt. De politie stelt een onderzoek in.

Te veel gedronken Gouda (d2)
Een 25-jarige automobilist uit Gouda zat dinsdag 5 februari rond 00.45 uur op de Provinicaleweg met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 575. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Onder invloed Zwammerdam (D2)
De politie heeft in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari een 29-jarige Bodegraver aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kreeg op de Buitenkerk een stopteken. In eesrte instantie verzette hij zich en wilde niet meewerken. De eerste ademtest wees uit dathij gedronek mhad. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademnalayse 710 ug/l uitwees. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Beroving Waddinxveen (D2)
Maandag 4 februari rond 20.00 uur is een 16-jarige jongen onder bedreiging beroofd van zijn geld en zijn pinpas. Dit gebeurde vlakbij de Spar-supermarkt aan de Groensvoorde. De jongen werd door een onbekende naar de achterkant van de supermarkt gelokt, aan het Waddepad, Hier werden hem zijn geld en pas afgenomen en moest hij de man zijn pincode geven. Hierna is de man ervandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.


Verkeersongeval met letsel Nieuwkoop (d3)
Een 16-jarige bromfietser uit Nieuwkoop liep op maandag 4 februari rond 17.45 uur beenletsel op nadat hij op de kruising Achterweg met de Roerdomplaan werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Nieuwkoop. Deze automobilist verleende bij het afslaan geen voorrang aan de tegemoetkomende en rechtdoorrijdende bromfietser. De bromfietser is met een beenfractuur overgebracht naar een ziekenhuis.

Verkeersongeval met letsel Alphen aan den Rijn (d3)
Een 21-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn liep op maandag 4 februari rond 18.15 uur nekletsel op nadat zij op de Goudse Schouw van achteren aangereden werd door een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Deze had vermoedelijk te laat in de gaten dat de automobiliste voor hem stilstond. Een aanrijding volgde. De automobiliste is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Beroofd Leiden (d4)
Een 34-jarige man uit Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Maandagavond 4 februari rond 18:30 uur haalde de man op de hoek van de Stationsweg met de Morssingel zijn fiets van het slot, toen onbekenden plotseling zijn jas over zijn hoofd trokken. De man kreeg een stomp op de neus en zijn portemonnee werd uit zijn broekzak geroofd. Hij heeft nog gezien dat twee mannen zich uit de voeten maakten. Bij zijn aangifte wist hij een summier signalement van de daders te geven. Wanneer getuigen het voorval hebben gezien, wordt hen verzocht met de politie contact op te nemen. Zij kunnen zich melden via (0900) 8844.