Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 februari 2002

VRAGEN VAN DE LEDEN WAGENAAR (PvdA) EN MEIJER (CDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

1. Heeft u kennis genomen van de radio-uitzending waarin is gemeld dat een aanzienlijk aantal gemeenten hun rampenplannen niet op orde hadden voor de daarvoor gestelde deadline van 1 februari 2002? (1)

2. Wanneer gaat u, zoals afgesproken in het algemeen overleg van 19 december jl., de namen van de gemeenten die in gebreke zijn gebleven openbaar maken?

3. Bent u bereid dat te doen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart a.s., zodat burgers zich op de hoogte kunnen stellen van het veiligheidsbeleid in hun gemeente?

4. Welke andere maatregelen overweegt u om gemeenten die in gebreke blijven tot spoed te manen met het vaststellen van rampenplannen?

5. Welke (nieuwe) deadline stelt u aan gemeenten voor het opstellen van rampenplannen en rampenbestrijdingsplannen?

6. Hoe beoordeelt u de uitspraak van de Commissaris der Koningin in Friesland dat gemeenteraden maar een afweging moeten maken tussen het bouwen van een tennishal of een zwembad en het opstellen van een rampenplan? Acht u beide opties van gelijkwaardig prioritair belang voor gemeenten?

7. Bent u bereid deze vragen per ommegaande te beantwoorden?

(1) NOS Radio 1 Journaal, 5 februari 2002