Rechtbank 's-Gravenhave

Gevangenisstraf wegens poging tot doodslag en zware mishandeling
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 5-02-2002

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan zogenoemd `huiselijk geweld'. In de maand april 2001 heeft verdachte zijn vriendin bedreigd met een keukenmes, terwijl hij haar toeriep dat hij `haar dood zou steken'. In mei 2001 heeft hij dezelfde vriendin met beide vuisten meerdere malen op haar hoofd geslagen, waardoor het slachtoffer een hersenschudding heeft opgelopen.
De rechtbank rekent verdachte met name het onder 1 primair bewezenverklaarde feit zwaar aan. Verdachte heeft de toen 13-jarige dochter van zijn vriendin, Slachtoffer, gepoogd te wurgen, door met zijn beide handen haar keel vast te pakken en dicht te knijpen. Hij riep haar hierbij toe: "ik wurg je, ik wurg je". Verdachte werd vervolgens door Getuige 1 bij het meisje weggetrokken. Het is niet aan verdachte te danken dat de (lichamelijke) gevolgen voor het slachtoffer zijn meegevallen.
Verdachte heeft door aldus te handelen bij de slachtoffers hevige angstgevoelens teweeg gebracht en een situatie gecreëerd waarbij de thuissituatie geen `veilige plek' meer is.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad8910

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6469&i=43&ti=3 .