Ingezonden persbericht

Docent benoemt Andrew Eckert tot President en COO

Maarssenbroek, 5 februari 2002 - Docent, Inc. (Nasdaq: DCNT), leverancier van e-learning-oplossingen, heeft Andrew Eckert benoemd tot President en Chief Operating Officer (COO). In deze functie is Eckert verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten. Hij rapporteert direct aan Dave Ellett, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO.

Voordat hij bij Docent in dienst kwam, werkte Eckert ruim tien jaar bij het beursgenoteerde ADAC Laboratories, de laatste jaren in de functie van voorzitter en CEO. ADAC werd eind 2000 overgenomen door Philips Medical Systems. Onder Eckerts leiding groeide ADAC uit tot een grote speler op het gebied van informatiesoftware voor diagnostic imaging en gezondheidszorgtoepassingen.

"De wereldwijde e-learning-markt groeit snel. Eckert heeft naar onze mening de juiste vaardigheden en expertise om onze vooraanstaande positie in deze markt verder uit te bouwen", zegt Ellett. "Zijn operationele ervaring met het vergroten van het marktaandeel en winstgevendheid in snel veranderende bedrijfsomgevingen biedt een grote toegevoegde waarde voor ons team."

Docent, Inc.
Docent, Inc. is wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van e-learning-software aan Global 2000-ondernemingen. Docent biedt bedrijfsvoordelen voor ondernemingen door de juiste kennis te leveren aan de juiste persoon op het juiste moment. Docent biedt een complete infrastructuur voor ontwikkeling, testing, levering, het beheer en het meten van e-learning. De e-learning-oplossing Docent Enterprise omvat de bekroonde Docent Learning Management Server, Docent Content Delivery Server, Docent Outliner en Docent Mobile.

Het klantenportfolio bestaat uit meer dan 250 bedrijven, waaronder 50 van de Fortune 500. Wereldwijde systeemintegratiepartners van Docent zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting en PricewaterhouseCoopers. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Mountain View (Californië, VS) kantoren in de Verenigde Staten, Europa en het Aziatisch gebied. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Maarssenbroek.

Meer informatie over Docent is te vinden op www.docent.com.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Docent, Inc.
Jan Vels Jensen, Marketing Director Europe
tel.: +31 (0)346 584 445
fax: +31 (0)346 553 925
e-mail: jjensen@docent.com

Lammers van Toorenburg PR
Marenthe de Nijs, Account Manager
tel.: +31 (0)30 656 50 70
fax: +31 (0)30 656 54 73
e-mail: marenthe@lvtpr.nl