NOC*NSF


dinsdag, 5 februari 2002

______________ -Submit

Nieuws / Info

Persberichten 2002

Tweede accommodatie voor Olympisch Team

Op grond van de definitieve toewijzing van SLOC van het aantal kamers heeft NOC*NSF besloten een beperkt aantal atleten en begeleiders van het Olympisch Team buiten het Olympisch Dorp onder te brengen.

Het verschil tussen de oorspronkelijke en de definitieve toewijzing wordt veroorzaakt door de afwezigheid van de short track teams en het ski jumping team. Door de te krappe situatie dreigde NOC*NSF concessies te moeten doen aan een optimale voorbereiding.

Het besluit is genomen na zorgvuldig overleg met SLOC, de Dienst Recherche Onderzoek (DRO) en vanzelfsprekend de chefs d'équipes en coaches.

De tweede accommodatie is de enige buitenlocatie van NOC*NSF buiten het dorp. Deze locatie biedt plaats aan een deel van de schaatsselectie (het Spaarselect Team), het snowboard team en de reserves van zowel het heren als dames bobsleigh team.

De accommodatie is gelegen in de wijk Sandy. Ook hier gelden dezelfde regels en veiligheidsmaatregelen als voor de rest van het Olympisch Team in het Olympisch Dorp.

De door SLOC geboden accommodatie voldoet aan hetgeen in het Olympic Charter is vastgelegd. NOC*NSF zal na de Olympische Spelen via het EOC en de geëigende kanalen aandacht vragen voor - zonodig aanpassing - van het Olympic Charter op het gebied van huisvesting.

Arnhem, 5 februari 2002