Ingezonden persbericht


Selligent benoemt manager voor Centraal Europa en opent Duitse vestiging

CRM-specialist onderstreept strategie om Europa's grootste speler op deze markt te worden.

Amersfoort, 4 februari 2002 - Selligent, Europees producent van CRM (Customer Relationship Management) oplossingen met snel en hoog rendement (ROI), heeft Rolf Perschbacher benoemd tot Vice President voor Centraal Europa. Hij zal opereren vanuit de nieuwe vestiging van Selligent in Frankfurt (Duitsland). Perschbacher is in deze functie verantwoordelijk voor de Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Oost-Europese markten.

Rolf Perschbacher brengt een rijke ervaring mee; hij gaf leiding aan een aantal startende en snelgroeiende technologiebedrijven en voorzag die van een gezonde financiële basis. Eerder was hij Country Manager bij QPASS, leverancier van oplossingen voor e-commerce voor de media-industrie. Onder zijn leiding zag QPASS de groeicijfers verdubbelen. Daarvóór was Perschbacher Vice President en Managing Director Europe van Blaze Software, een bedrijf dat gepersonaliseerde componenten ontwikkelt voor CRM-toepassingen en in 2000 door Brokat is overgenomen.

Gedurende zijn 30-jarige carrière in de IT-industrie bouwde Perschbacher een aanzienlijke ervaring op in het verkopen van hoogwaardige software-systemen aan toonaangevende Duitse bedrijven en aan grote Europese accounts.

"We verheugen ons op de komst van Rolf. Zijn benoeming is een belangrijke stap voorwaarts bij het invullen van onze Europese verkoop- en supportorganisatie conform ons Business Plan.", aldus André Lejeune, CEO van Selligent. "Voor Selligent is Duitsland belangrijk omdat het de meest volwassen markt heeft als het gaat om verticalisatie. De markt is ook vèrgaand gedecentraliseerd. Rolf is een ervaren verkoper van oplossingen met uiteenlopende vaardigheden. Zijn senior management niveau is een waarborg voor succes in de Centraal-Europese landen. Hij is een waardevolle aanwinst voor onze groeiende organisatie." De nieuwe vestiging in Neu-Isenberg nabij Frankfurt krijgt de status van een GmbH. In de startfase werken er vijf mensen. Dat aantal zal nog dit jaar worden verdubbeld. De structurering van deze organisatie ligt in handen van Perschbacher.

Rolf Perschbacher becommentarieert: "Selligent is leverancier van een breed spectrum van technologieën die zijn gebaseerd op de wensen van pragmatische Duitse beslissers. Die beslissers hebben behoefte aan een flexibel systeem dat zich eenvoudig laat aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Selligent is een sterk gedifferentieerd, multicultureel product dat meer dan tien jaar ervaring kan voorleggen. Het uitgebreide, hoogwaardige karakter van deze CRM-oplossing vult de behoeftes in van veel bedrijven in onze omgeving."

Selligent heeft het hoofdkantoor in Gosselies (België). Onlangs sloot het bedrijf met succes een derde financieringsronde af. Daarmee kwam 6 miljoen euro beschikbaar om de expansieplannen te ondersteunen. De investering werd gedaan door 3i, Innovacom, Dassault Developpement en Technicom.

Met het openbreken van de Centraal Europese markt voltooit Selligent de plannen om Europees marktleider te worden op het gebied van CRM-oplossingen. Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en een zojuist geopend kantoor in Noord-Amerika. Vorig jaar is Selligent ook gestart met de opbouw van een distributeursnetwerk voor Noord-Europa.

De Europese CRM-markt zal de komende vijf jaar naar verwachting groeien met 30 tot 40 procent per jaar. Gedurende de laatste paar jaar heeft de groei van Selligent de marktgroei duidelijk overtroffen.

Over Selligent
Selligent is een belangrijk Europese producent van oplossingen voor het beheer van klantenrelaties (Customer Relationship Management) en e-business waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de meest diverse culturen, lokale bedrijfsregels, talen en valuta. De software van Selligent biedt een snel rendement (ROI), reduceert de exploitatiekosten, en beheert de volledige relatiecyclus met klanten van prospectfase tot klantenbinding. Daarnaast garandeert de unieke Global & Local module lokale vrijheid met behoud van een bedrijfsbrede consistentie. De meer dan 30.500 gebruikers worden geruggensteund door een uitgebreid distributienetwerk dat aanwezig is op de belangrijkste internationale markten. De laatste jaren registreerde de maatschappij een meer dan gemiddelde marktgroei.
Meer informatie is beschikbaar op de website:
http://www.selligent.com/nl.
the company has recorded market growth rates well above the industry average

Voor meer informatie
Presscom PR & Marketing b.v.
Madeleine Kok/Theo Vrugt
Tel: 030-6051415
e-mail: l.t.vrugt@inter.nl.net

Internationaal hoofdkantoor Selligent
Gerlinde Houbrechts, tel: +32 71 349 862, fax +32 71 258 090, e-mail: gerlinde.houbrechts@selligent.com