Ingezonden persbericht

Persbericht: Focus-In geeft gratis profielpagina, betaalde services volgen

Nijmegen 5 februari: Focus-In - de ontmoetingsplaats op internet - komt met een nieuwe service voor haar bezoekers. Sinds een kleine week zijn de vaste bezoekers in de gelegenheid gesteld een eigen profielpagina aan te maken. Deze service is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar.

Via de profielpagina kunnen mensen elkaar op interesse vinden en anoniem met elkaar mailen. Hiermee worden de bezoekers in staat gesteld om makkelijker met elkaar in contact te komen. Het draait hierbij niet om dating maar om het delen van interesses.
Focus-In houdt bij welke mensen het meest actief of populair zijn. Dagelijks wordt een lijst met jarigen gepubliceerd, zodat die van iedereen de felicitaties kunnen ontvangen. Inmiddels zijn ruim 20.000 mensen lid geworden van deze service. De Focus-In profielenservice is gratis maar zal op termijn extra's gaan bevatten die niet altijd gratis zullen zijn. http://leden.focus-in.nl/

Profiel van de Focus-Inner: Gemiddeld 36 jaar, evenveel mannen als vrouwen en heavy user
Focus-In bestaat sinds 1996 en heeft alle hypes links laten liggen en de dotcomcrisis overleefd door met beide benen op de grond te blijven. De bezoekers van Focus-In zijn mensen die bijzonder veel online zijn. Uit onderzoek op de site (bureau Multiscope) blijkt dat de bezoekers gemiddeld ruim 80 uur per maand online zijn (vgl. de gemiddelde internetter circa 7 uur). Van die 80 uur wordt een groot gedeelte doorgebracht in de interactieve rubrieken van Focus-In. Er komen evenveel mannen als vrouwen op de site en bovendien geeft de gemiddelde leeftijd van de bezoekers (36 jaar) aan dat de poging van Focus-In om zich te richten op een serieus en wat ouder publiek, geslaagd is.

Betaalde onderdelen - Later dit jaar
De inkomsten van Focus-In komen voor een belangrijk deel uit banneradvertising en partnerships. Dat is mogelijk door het grote bereik van de site (circa 20.000 unieke bezoekers per dag en 200.000 abonnees van de e-zines).
Om daarvan in de toekomst minder afhankelijk te zijn voorziet Focus-In later dit jaar een aantal extra services die niet gratis zullen zijn. Betaling zal onder meer via creditcard en SMS gaan plaatsvinden.


- - -
Voor de redactie:

Focus-In - de ontmoetingsplaats
Eigenaars/Oprichters: Jasper Jan de Konink / Thomas de Konink Meer weten? http://www.focus-in.nl/info
Vragen of opmerkingen? 024-3789706 of info@focus-in.nl