Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2002 Hennep, pistolen en hasj-persen (RKey; 17.30 u) Dinsdag, 5 februari 2002

District Heerlen

Heerlen-Noord/Hoensbroek; hennep, pistolen en hasj-persen De politie Heerlen-Noord heeft vandaag bij controles in acht woningen in Hoensbroek en in Heerlen Noord hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Daarbij werden totaal ruim 1.400 hennepplanten aangetroffen welke samen met de aanwezige apparatuur, zoals groeilampen (totaal zon 110),, transformatoren, bevloeiingssystemen etc., in beslag werden genomen. In een van de woningen (aan de Nachtegaalstraat in Heerlerheide) trof de politie een hasjfabriekje aan met ruim twintig kilo hasjiesj, 5 hasj-persen met toebehoren, een twaalftal keukenmachines, twee droogovens en allerlei verpakkingsmaterialen. Ook deze werden inbeslaggenomen. De bewoner van deze woning is aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld. In een tweetal andere woningen vond de politie daarnaast ook nog eens twee pistolen die uiteraard meteen werden inbeslaggenomen. Aan deze hennepkwekerijen-actie namen vandaag totaal ruim tien politiemensen deel.
De politie die aanwijzingen had, bijvoorbeeld meerdere stankoverlastklachten van buurtbewoners, dat in een aantal woningen in Heerlen Noord en in Hoensbroek hennep werd gekweekt, ging vandaag dan ook controleren. Daarbij ging het om panden aan de Akerstraat-Noord, Pastoor Schleidenstraat, Hoofdstraat, Wilhelminastraat, Lodewijkstraat (allemaal in Hoensbroek), en aan het Amonieterf (Heerlerheide) van der Scheurstraat (Beersdal) en de Nachtegaalstraat (Heerlerheide). De politie schat de straatwaarde / opbrengst van de oogst van alle inbeslaggenomen hennepplanten, alsmede van de inbeslaggenomen hasjiesj totaal op ongeveer 230.000 Euro. Essentmedewerkers die aan de actie deelnamen vermoedden dat in totaal vijf woningen is gefraudeerd dan wel met de electriciteitsmeters is geknoeid. Deze stroommeters werden dan ook afgesloten. De politie stelt verder onderzoek in.