CNV BEDRIJVENBOND

Leden CNV Metaal en elektro keuren cao-bod Corus af

Als er op uiterlijk 14 februari geen acceptabele cao is bij Corus, of geen uitzicht op een goed resultaat, dan zal CNV Metaal en elektro bij Corus overgaan tot het beleggen van actievergaderingen. Dit is de uitkomst van de vandaag gehouden ledenvergaderingen van de CNV-bond.

Deze houding van de leden wordt mede ingegeven door de wijze waarop Corus voorlichting aan de werknemers denkt te moeten bedrijven. Het staalconcern beschuldigt de bonden ervan een loonkostenstijging van 20 procent na te streven. CNV Metaal en elektro komt op een aanzienlijk lager percentage uit, circa 5 procent. De meeste voorstellen van de bond betreffen continuering van bestaand beleid, met lichte uitbreidingen. Bovendien verzwijgt Corus de inverdieneffecten van de voorstellen van CNV Metaal en elektro om de instroom in de WAO te verminderen. De bond wil een ander vijfploegendienstrooster waardoor werknemers langer gezond blijven.

In de cao moet onder meer een goed loonbod worden gedaan, vinden de leden. Corus biedt nu 1 procent, plus een eenmalige uitkering van een half procent en een nog onduidelijke resultaatafhankelijke regeling in een cao voor veertien maanden. Het andere grote knelpunt voor de leden van de bond is te vinden in het ouderenbeleid. CNV Metaal en elektro wil aanvullende voorzieningen voor oudere werknemers, terwijl Corus niet bereid is hierin mee te gaan.

Morgen zal de bond Corus een ultimatieve brief sturen met hierin de zaken die in de cao moeten worden geregeld.

Nadere inlichtingen:
Arthur Bot (onderhandelaar CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 20 44 51 90
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12

Houten, 5 februari 2002


05 feb 02 21:57