Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-02-2002 3e Persbericht 5 februari 2002

Eindhoven: GSM uit handen gegrist
Maandagavond rond 23.45 uur heeft een nog onbekende jongen de gsm gestolen van een 23-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw stond in de Kruisstraat te bellen met haar gsm. De jongen griste de telefoon uit haar handen en ging er te voet met de buit vandoor.

Eindhoven: Verkoopster mishandeld
Dinsdagmiddag rond 15.00 uur is een 28-jarige verkoopster in een winkel aan de Rechtestraat mishandeld door twee meisjes van rond de 18 jaar oud. Ze hield de twee in de winkel in de gaten omdat ze vermoedde dat ze bezig waren spullen te stelen. De twee kregen in de gaten dat ze geobserveerd werden en zeiden dat ook tegen de verkoopster. Een van de meisjes schopte de verkoopster daarbij tegen haar been. De twee werden verzocht de winkel te verlaten. Al scheldend vertrokken ze. Een klant maakte een opmerking naar de twee waarop ze in woede ontstaken en de verkoopster aanvielen. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en aan haar haren getrokken. Toen personeel en klanten het slachtoffer te hulp schoten zijn de twee er vandoor gegaan.

Helmond: Zakkenrollen
Een 22-jarige man uit Deurne is dinsdagmiddag rond 14.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De man was aan het winkelen in een bouwmarkt aan de Engelseweg. Tijdens het winkelen bemerkte hij dat zijn portemonnee met ongeveer 65 euro uit zijn broekzak gestolen was.

Helmond: Beroving mislukt
Dinsdagavond om 19.55 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd een 64-jarige Helmonder van zijn auto te beroven. Het slachtoffer parkeerde zijn auto op de Kloosterweide, stapte uit en sloot zijn auto af. Op dat moment werd hij van achteren bij zijn nek vastgegrepen door de dader. De dader greep naar de autosleutels maar het slachtoffer liet ze niet los. Het slachtoffer begon om hulp te roepen waarop de dader hem losliet en er te voet van door ging. De Helmonder liep een snijwond op aan zijn vinger. Hij werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De dader is een donkere man van ongeveer 1.85 meter groot. Hij is ongeveer dertig jaar oud. Hij heeft een tenger postuur, kort donker haar en was gekleed in een lichtkleurig jack.

Geldrop: Man gewond bij verkeersongeval
Een 52-jarige man uit Geldrop is dinsdagmiddag om 13.00 uur op de Hulst met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder heeft vermoedelijk de trottoirband geraakt, daarna een verkeersbord waarna de auto tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bandweer heeft het slachtoffer uit het wrak bevrijd. De man is met inwendig letsel overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Heeze: Diefstal aanhangwagen
In de nacht van maandag op dinsdag is in Heeze op het Kruiseik een aanhangwagen gestolen. De aanhanger zat aan een personenauto gekoppeld en stond op de oprit bij de woning van de eigenaar. De dieven hebben en ruitje van de auto ingeslagen, de auto verzet en daarna de aanhangwagen losgekoppeld en meegenomen.

Hapert: Gekantelde vrachtauto
Dinsdagavond rond 19.55 uur is door nog onbekende oorzaak een vrachtauto geladen met ongeveer 15 ton groente en fruit gekanteld op de A 67 onder de gemeente Hapert. De vrachtauto en de lading versperde de hele rijbaan van België richting Eindhoven. De chauffeur ( personalia nog niet bekend) raakte gewond door glassplinters en hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. Het verkeer werd via België omgeleid richting Reusel. Er ontstond enkele kilometers file tot aan de grensovergang. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Bladel: Bromfietser gewond bij verkeersongeval
Een bromfietser uit Bladel ( leeftijd niet bekend) is dinsdagavond rond 18.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Industrieweg en Nijverheidsstraat. Een 51-jarige automobiliste uit Hapert reed op de Industrieweg en op de kruising sloeg ze links af zonder de bromfietser die haar tegemoet kwam voor te laten gaan. De bromfietser is met een vermoedelijke beenbeuk naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht

Reusel: Zakkenrollen
Een 70-jarig vrouw uit Reusel is dinsdagmiddag tussen 14.00 en 14.30 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw deed boodschappen in een supermarkt aan de Markt. Haar boodschappentas met daarin haar portemonnee en pinpas stond in het winkelwagentje. Eenmaal bij de kassa zag de vrouw dat haar tas openstond en dat haar portemonnee gestolen was. Toen de vrouw het bankpasje wilde laten blokkeren bleek dat er al 1000 euro gepind was met haar zojuist gestolen pas.