Gemeente Amersfoort

Uitnodiging presentatie Eemcentrum

datum: 31 januari 2002

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de plannen van het Eemcentrum. Inmiddels hebben de betrokken marktpartijen elkaar gevonden en is er een concept "letter of intent" gereed. Daarnaast hebben de verschillende betrokken partijen verder gewerkt aan het integrale programma voor het Eemcentrum, met als vertrekpunt het ambitieniveau uit de presentatie van vorig jaar oktober.

In oktober vorig jaar is aangegeven dat er kansen liggen voor onze stad door de wijze waarop de verschillende onderdelen elkaar aan kunnen vullen. De voorgestelde functies zijn in hun aard complementair op de reeds aanwezige functies in onze stad en de omliggende regio. De ontwikkelaars hebben aangegeven in de komende maanden de verschillende onderdelen verder te willen onderzoeken op economische haalbaarheid en hierover medio oktober 2002 te kunnen presenteren.

Het college van B&W is voornemens om over de verdere voortgang van het proces op 5 februari 2002 voorstellen te formuleren. De marktpartijen heb ik gevraagd om aansluitend op de collegevergadering een toelichting te geven op zowel de stand van zaken als op het concept Eemcentrum.

De presentatie vindt plaats op dinsdag 5 februari 2002, van 17.00 - 18.30 uur in Stadsinformatiecentrum De Observant.