Ingezonden persbericht

Uitnodiging conferentie 'Eén munt, één Euregio?' op 6 februari in Maastricht

Geachte redactie,

Op 7 februari 2002 is het precies tien jaar geleden dat het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. Ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag vergadert de Europese Centrale Bank op die dag in het Gouvernement van de Provincie Limburg.

Voorafgaande aan deze dag organiseren de Gemeente Maastricht en de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht op woensdag 6 februari de conferentie "Eén munt, één Euregio?".

Als eregast zal bij deze conferentie aanwezig zijn de president van de Europese Centrale Bank, Dr. W. Duisenberg. Zijn grote verdienste voor de monetaire eenwording van Europa zal bij deze speciale gelegenheid worden belicht.

Tevens zal tijdens deze conferentie een onderzoek worden gepresenteerd met als centraal thema "Leidt de euro tot Euregionale integratie?" Het onderzoek richt zich op de Euregio Maas-Rijn en analyseert de invloed van de Euro op de concurrentieverhoudingen in de detailhandel. Het geeft verder een beeld van de Euregionale arbeidsmarkt en zijn fiscale belemmeringen. Ook gaat het onderzoek in op de mogelijkheden en moeilijkheden van grensoverschrijdende samenwerking in ruimtelijke ordening, gezondheidszorg en criminaliteit in de Euregio.

U bent van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen. Locatie: aula van de Universiteit Maastricht Minderbroedersberg 4-6 Maastricht. Aanvang: 15.30 uur.
In verband met de beschikbare zitplaatsen, verzoek ik u vriendelijk uw komst aan te melden via mailto:pers@bu.unimaas.nl

Marcel Schrijnemaekers
Communicatie Universiteit Maastricht
Telefoon 043-388 2671