Gemeente Alphen aan den Rijn


Goedkeuring 1e herziening bestemmingsplan Centrum 1998

Het bestemmingsplan
In zijn vergadering van 28 juni 2001 heeft de gemeenteraad de 1e herziening van het bestemmingsplan Centrum 1998 vastgesteld. Het gebied van dit bestemmingsplan omvat het braakliggende terrein tussen Julianastraat 70 en 94. Gedeputeerde staten van Zuid-Holland hebben op 30 januari 2002 het bestemmingsplan goedgekeurd. Het kenmerk van dit besluit is DRG/ARB/01/6176

Wat houdt het bestemmingsplan in?
Eerder hebben gedeputeerde staten van Zuid-Holland en de Raad van State goedkeuring onthouden aan het deel van het bestemmingsplan Centrum 1998 waar het theater/bioscoopcomplex moet komen. Deze partiële herziening is een reparatie van het deel waaraan destijds goedkeuring is onthouden. Het nieuwe plan biedt de planologisch juridische basis voor de bouwvergunning van het theater/bioscoopcomplex. Er is een betere hoogteregeling opgenomen. Ook zijn de gevolgen van het complex op de aangrenzende woningen beter onderzocht.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien? Iedereen kan het besluit van gedeputeerde staten en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken vanaf 7 februari 2002 zes weken inzien bij het gemeentelijk informatiecentrum in het stadskantoor, Castellumstraat 6. Het centrum is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Hoe kunt u uw bedenkingen kenbaar maken?
In de periode van 7 februari tot en met 20 maart 2002 kan tegen het besluit van gedeputeerde staten alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot gedeputeerde staten te wenden. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, EA Den Haag. Ook kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 05 februari 2002 laatste wijziging