Gemeente Alphen aan den Rijn


Inspraak stedenbouwkundig plan BP-benzinestation Leidsche Schouw

De directeur Grondgebied maakt op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Molenwetering voor het bouwen van een nieuw BP-benzineverkooppunt aan de Leidsche Schouw 10 te Alphen aan den Rijn.

Het bouwplan voorziet in het vervangen van het huidige bezineverkooppunt. Het gaat hierbij om een nieuwe luifelconstructie met de afmetingen 30 x 16 m en een bouwhoogte van 6 m, een shopgebouw van 12 x 18 m en een bouwhoogte van 4.3 m en een carwashgebouw van 7 x 11 m en een bouwhoogte van 4.3. m. Dit bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Molenwetering omdat de oppervlakte van de totale bebouwing groter is dan de planvoorschiften toestaan.

Alvorens de verdere vrijstellingsprocedure te starten bestaat gelegenheid tot inspraak op de aan de vrijstelling ten grondslag ligging ruimtelijke onderbouwing.

De op het plan betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 februari 2002 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in het Stadskantoor bij het gemeentelijk informatiecentrum, Castellumstraat 6 ter inzage.

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om van het plan kennis te nemen. Eventuele schriftelijke reacties in het kader van de inspraakprocedure kunnen tot en met 6 maart 2002 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, p/a afdeling bouwen en wonen, Castellumstraat 6 2504 Alphen aan den Rijn..

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 05 februari 2002 laatste wijziging