Gemeente Barneveld


Gemeenteberichten

week 06 - 6 februari 2002

* STRUCTUURVISIE GEMEENTE BARNEVELD 2015:
* INFORMATIE VOOR 65 PLUSSERS

* U BENT VAN HARTE WELKOM!

* AFWEZIGHEID MEDEWERKERS WERK, ZORG EN INKOMEN
* VERKEERSBESLUIT

* VERKEERSMAATREGEL

* BOUWEN

* MILIEU

* AGENDA

STRUCTUURVISIE GEMEENTE BARNEVELD 2015:

Beschrijving van wenselijke (ruimtelijke) ontwikkelingen voor de toekomst

Hoe kunnen ervoor zorgen dat u als inwoner van de gemeente er in de toekomst op een prettige manier woont, werkt en recreëert? Dat is een belangrijke vraag om over na te denken. Het antwoord erop geeft immers een richtlijn voor de plannen die we als gemeente (gaan) ontwikkelen om de ruimte binnen de gemeentegrenzen zo goed mogelijk te benutten. Het college heeft over deze vraag nagedacht en een voorzet gedaan. Deze is beschreven in een notitie met de naam Structuurvisie gemeente Barneveld 2015. Vanaf volgende week, 12 februari ligt deze visie ter inzage en op 14 februari is er een informatieavond waarop enkele collegeleden een toelichting geven op de visie. U kunt reageren op deze ontwerpvisie. De inhoud van de structuurvisie en de procedure van vaststelling is in deze bijdrage beschreven.

De Structuurvisie is bedoeld voor de periode 2002 tot en met 2015 en is een integrale beleidsvisie van het gemeentebestuur op de (ruimtelijke) ontwikkelingen van de gemeente. Deze visie vormt de basis, is als het ware de kapstok bij het beoordelen van plannen, bij het communiceren met alle andere partijen, van bewoners tot overheden. Zon visie staat niet op zichzelf, we hebben ook te maken met maatregelen van de overheid. Het mag duidelijk zijn dat het belang van de bewoners voorop staat, en dat we niet kiezen voor bijvoorbeeld ongebreidelde groei, voor het creëren van een industriestad of iets dergelijks. Leefbaarheid, daar gaat het om in de visie. En leefbaarheid heeft te maken met ruimte: ruimte om te wonen, te werken, te recreëren, ruimte voor voorzieningen en bedrijvigheid.

Onderscheid in deelgebieden
Niet alle aspecten van de gemeente zijn in elk gebied terug te vinden. Daarom is de gemeente onder te verdelen in een viertal deelgebieden

Barneveld-Harselaar-Voorthuizen
Hier wonen, werken en recreëren de meeste mensen. Tegelijkertijd zal in dit gebied de bebouwing geconcentreerd worden, zowel bedrijfs- als woonbebouwing. Om te voorkomen dat Barneveld en Voorthuizen met Harselaar ertussenin als het ware naar elkaar toe groeien, komen er duidelijke, groene bufferzones, zowel tussen Barneveld en Harselaar, als tussen Harselaar en Voorthuizen. In het eerste geval ligt daar al de Esvelderbeek, die een mooi uitgangspunt vormt om de ecologische verbindingszone hier verder te ontwikkelen.
In het tweede geval ligt Zeumeren er als duidelijk groene buffer aan de ene kant, en een agrarisch ingevuld gebied aan de andere kant. Door om beide kernen rode contouren te trekken, wordt de begrenzing van de bebouwing duidelijk aangegeven.

Zwartebroek-Terschuur-De Glind
Dit deelgebied ligt in de Gelderse Vallei en is een echt landbouwgebied, met veel behoudwaardige landschappelijke elementen. Hier en daar een boerderij, onregelmatige blokverkavelingen, bossen, weilanden, houtwallen en erfbeplantingen, maar ook rechtlijnige kavels in het veenlandschap rond Zwartebroek, en parkachtige terreinen bij enkele kleine landgoederen, vooral richting De Glind. Wonen en werken zal zich concentreren in en rond de kernen. Natuur en landschap zullen worden versterkt, onder meer door het realiseren van ecologische zones. In dit gebied zijn we terughoudend wat betreft verblijfsrecreatie, we stimuleren alleen recreatief medegebruik. De nadruk ligt hier op landbouw.

Kootwijkerbroek en Stroe
Dit gebied is in het bestemmingsplan Buitengebied een zogenaamde gele zone, een gebied waarin de landbouw veel ontwikkelingsmogelijkheden krijgt. Het beleid is gericht op herstructurering en schaalvergroting, waarbij productieruimte vrijkomt voor bedrijven die willen en kunnen groeien en andere bedrijven zullen stoppen met hun agrarische activiteiten.

Garderen-Kootwijk
Deze omgeving behoort tot de Veluwe. Ook dit is een gebied met zeer behoudwaardige landschapselementen, wat ook mag blijken uit het feit dat de recreatieve sector hier uitgebreid vertegenwoordigd is. Behoud, bescherming en versterking van het Centraal Veluws Natuurgebied staan hier voorop. Het provinciale project Veluwe 2010 stelt een aantal maatregelen voor, die in projecten worden uitgewerkt. Binnen onze gemeentegrenzen betekent dat voor dit gebied een uitplaatsing en sanering van de recreatiesector, om zo de natuur te versterken. Een voorbeeld is het voornemen op recreatieterrein Goedkamp in Garderen te herontwikkelen tot een wildcorridor c.q. robuuste ecologische verbindingszone voor grootwild, dit overigens in overleg met provincie en grondeigenaar.

Procedure
De Structuurvisie staat in zijn geheel beschreven in een omvangrijk boekwerk. In een zogenoemde populaire versie kunt u in het kort kennismaken met de plannen en ideeën die er leven bij het college. Dit boekje is ook bedoeld om het u gemakkelijker te maken om deel te nemen aan de inspraak. Mocht u hier zaken missen, of iets tegenkomen waar u het niet mee eens bent, dan kunt u de betreffende onderdelen opzoeken in de Structuurvisie en gebruik maken van uw inspraakmogelijkheden. De inspraakperiode is van 12 februari tot en met 11 maart. Op donderdag 14 februari is er een informatieavond in t Trefpunt in Voorthuizen. Deze avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

De inspraakreacties zullen worden verwerkt in de inspraaknotitie. Op 28 mei volgt de vaststelling van de Structuurvisie in de gemeenteraad. Vanaf dat moment vormt de visie de basis voor alle plannen tot 2015.

INFORMATIE VOOR 65 PLUSSERS

Zeven dagen per week reizen binnen het vervoergebied Vanaf 1 januari 2002 rijdt in onze gemeente een nieuwe vorm van openbaar vervoer: Regiotaxi De Vallei. Iedereen van jong tot oud, kan op elk gewenst moment van de week van dit vervoer gebruikmaken.

Met Regiotaxi reist u eenvoudig naar het station, familie, sportvereniging of de bioscoop: Regiotaxi brengt u comfortabel naar uw bestemming!

Regiotaxi De Vallei rijdt zeven dagen per week van s ochtends 06:00 uur tot 01:00 uur s nachts. Dit vervoer is volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. De chauffeur belt bij u thuis (bij de hoofdingang) aan, draagt uw bagage en helpt u met in- en uitstappen als u dat wenst. De Regiotaxi rijdt binnen het grondgebied van de gemeenten Barneveld, Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen en in een kring van vier openbaar vervoerzones buiten dit gebied.

Korting op de reiskosten
Regiotaxi De Vallei maakt gebruik van de openbaar vervoerzones. Bij het instappen betaalt u het basistarief ad. 0,91 plus dit bedrag per zone waar u doorheen reist met een maximum van 5 zones. U betaalt contant aan de chauffeur.

Als oudere krijgt u 40 % korting op de zoneprijs. Helaas mag de gemeente de korting niet bij het instappen in mindering brengen. Daarom wordt de korting door de gemeente later aan u terugbetaald. Tot
1 april moet u daarvoor uw vervoerbewijzen bewaren, daarna kunt u uw vervoerpas gebruiken als kortingbewijs.

Tot 1 april vervoerbewijzen bewaren
Tot circa 1 april a.s. moet u de vervoerbewijzen goed bewaren. Als u geen vervoerbewijs krijgt, dan kunt u de chauffeur daarom vragen. De vervoerbewijzen kunt u na ontvangst van de vervoerpas bij de afdeling Werk, Zorg en Inkomen inleveren. Hoe dat gaat, wordt nog bekendgemaakt. De 40 % korting (over max. 5 zones per rit) wordt dan op uw rekeningnummer gestort.

Na 1 april is de vervoerpas uw kortingbewijs
Na 1 april hoeft u de vervoerbewijzen niet meer in te leveren. Als u in bezit bent van een vervoerpas wordt aan de hand daarvan de korting automatisch aan u overgemaakt. Het voordeel van de vervoerpas is ook, dat alle vaste gegevens meteen bekend zijn. Het reserveren van een rit is daarom veel eenvoudiger, voor u, maar ook voor de vervoerder.

Vervoerpas aanvragen
De vervoerpas kunt u gratis aanvragen bij de afdeling Werk, Zorg en Inkomen van de gemeente (0342) 49 59 11. U kunt het aanvraagformulier desgewenst ook afhalen bij de balie de afdeling Werk, Zorg en Inkomen.

Wilt u het het ingevulde aanvraagformulier zo spoedig mogelijk terugsturen aan of inleveren bij deze afdeling? Wij controleren uw aanvraag en geven dit door aan de vervoerder. De vervoerpas wordt u eind maart toegezonden. Ook als u de pas eerder heeft aangevraagd, krijgt u de pas eind maart toegezonden. Maar u kunt op dit moment gewoon gebruik maken van Regiotaxi De Vallei, dus ook zonder pas.

Reserveren of informatie?
Voor het reserveren van een rit belt u de centrale in Veenendaal, (dus niet Gomes in Barneveld): (0318) 65 57 77.
Meer informatie over Regiotaxi De Vallei vindt u in de folder (o.a. verkrijgbaar bij de gemeente of bibliotheek) of op de website: www.regiotaxidevallei.nl. Ook kunt u de informatielijn bellen: (0318) 61 62 62.

U BENT VAN HARTE WELKOM!

Op woensdag 6 maart 2002 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. U kunt dan invloed uitoefenen op de lokale politiek van de komende vier jaar. Dat kan ook op andere manieren en momenten, maar verkiezingen vormen de basis van onze democratie. De gemeenteraad beslist over belangrijke zaken als woonruimte, verkeer en milieu. Maar bijvoorbeeld ook over het lokaal openbaar onderwijs en gezondheidszorg, kinderopvang, sport en cultuur. U merkt het misschien niet altijd direct, maar iedereen heeft vrijwel dagelijks met de gevolgen van het gemeentelijke beleid te maken. Een goede reden dus om bij de verkiezingen uw stem te laten horen!

AFWEZIGHEID MEDEWERKERS WERK, ZORG EN INKOMEN

De medewerkers van de afdeling Werk, Zorg en Inkomen die zich bezighouden met het onderwerp Bijstand zijn de komende periode een aantal dagen afwezig. Zij volgen namelijk een bijscholingscursus. Maakt u gebruik van hun diensten, houd u er dan rekening mee dat zij de volgende data niet aanwezig, en dus niet bereikbaar zijn:
* Maandag 11 februari, 4 maart en 25 maart.
* Donderdag 21 februari, 14 maart en 4 april
VERKEERSBESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft besloten om in de Wikselaarseweg op het reeds aanwezige plateau zestig meter ten oosten van de Bachlaan direct naast het reeds aanwezige fietspad een voetgangersoversteekplaats in de vorm van een zebrapad te realiseren.

Met de realisatie van de voetgangersoversteekplaats wordt de concentratie van de oversteekbewegingen over de Wikselaarseweg bevorderd.
In de huidige situatie hebben de fietsers op het plateau voorrang op het verkeer op de Wikselaarseweg. De voetgangersoversteekplaats ligt direct naast het fietspad. Het is van belang om een éénduidige situatie te realiseren die voor alle weggebruikers logisch is. Op basis van het voorgaande is besloten dat ook de voetgangers op de oversteekplaats voorrang krijgen op het verkeer op de Wikselaarseweg. Het één en het ander dient de verkeersveiligheid.

Het verkeersbesluit ligt voor een ieder tot 4 maart 2002 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM van de gemeente Barneveld.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD, Arnhem.

VERKEERSMAATREGEL:

Burgemeester en wethouders hebben besloten om op de Stoutenburgerweg bij de bocht ter hoogte van de molen een adviessnelheid van 50 km/uur in te stellen. Deze maatregel dient de verkeersveiligheid. De bedoelde bocht op de Stoutenburgerweg is zeer onoverzichtelijk en het uitzicht is beperkt. Voor bestuurders is het niet goed waarneembaar dat in aanzienlijke mate snelheid moet worden verminderd. Door ter plaatse een adviessnelheid in te stellen wordt aangegeven met welke veilige snelheid dit punt gepasseerd kan worden.

Het bovengenoemde verkeersbesluit ligt voor een ieder, gedurende 4 weken ter inzage bij de Gemeente Barneveld, Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van het VROM-gebouw.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.
Aanvragen om een bouwvergunning
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan
Achterveld
Aarderweg (op het perceel nr. 8) H.van Wieringen bouwen van een woning met garage

Barneveld
Achterveldseweg 33 J.H. Zwanenburg verbouwen en uitbreiden van schuren tot rundvee-/ schapenstal/werkplaats
Albert Plesmanstraat 20 Roved Beheer B.V. bouwen van 2 wasboxen Archimedesstraat 74 R.H. Hartkamp verbouwen en uitbreiden van een woning
Doornenburg 92 G. van Hoef plaatsen van een dakkapel Grasland 1 J.G.C. Koot verbouwen en uitbreiden van een woning Jacob Catsstraat 104 D.E. van de Kieft bouwen van een dakopbouw Kraaikamperweg 3 W.H. Jochemsen bouwen van een schuur Livingstonestraat 77 J.J. Koops verbouwen en uitbreiden woning Schoutenstraat 96 J.H. Gerritsen plaatsen van 2 dakkapellen Tabaksland 47 J.G.Visser plaatsen van een tuinhuisje Van Dompselaerstraat 51 A. van de Visch bouwen van een garage Van Zuijlen van Nieveltlaan 39 Van Harten Holding B.V verbouwen en uitbreiden van een woning
Wildenborg 27 J.H. de Vries verbouwen en uitbreiden van een woning

Garderen
Dr. H.C. Bosstraat (achter Speulderweg 24) dhr. G. Hop en mw. M. de Bruin- van Blotenburg bouwen van een dubbele woning en een garage/berging
Oud Milligenseweg 38 B.G. ter Hart bouwen van een recreatieverblijf Oud Milligenseweg 47 H. Schimmel bouwen van een recreatieverblijf

Kootwijkerbroek
Drieënhuizerweg 20 K. Grevengoed verbouwen van een woning Garderbroekerweg 122 G. van Huigenbos bouwen van een ligboxenstal Wesselseweg (op het perceel nr 104) H. van den Brink bouwen van een woning

Stroe
Gruttoweg (op het perceel nr 13) L.J. de Bruin bouwen van een woning Tolnegenweg 15 J. Arends bouwen van een
garage/berging/dierenverblijf
Wolweg 12 G. Brandsen verbouwen en uitbreiden van een woning

Terschuur
Van de Bleekstraat 64 G. van de Hoek plaatsen van een tuinhuisje Kallenbroekerweg 175 R.E. van Herwaarden bouwen van een schuur

Voorthuizen
Beatrixlaan 22 B. van Ravenhorst bouwen van een schuur Zevenbergjesweg 1 23 K. de Jong verbouwen en uitbreiden van een recreatieverblijf

Zwartebroek
Jan Landmanstraat 3 M. van de Kleut verbouwen en uitbreiden woning Koperweg (op het perceel 10-1) E. van Steeg bouwen van een woning met garage/berging

Aanvragen om een sloopvergunning

Adres Naam aanvrager Sloopplan

Barneveld
Langstraat 74 Restaurant Het Groene Pandje gedeeltelijk slopen van een restaurant/garage/berging
Nijkerkerweg 120 mw. G.J. van de Kamp- van den Brandhof geheel slopen van een schuur
Van Dompselaerstraat 51 A. van de Visch geheel slopen van een schuur

Kootwijkerbroek
Garderbroekerweg 122 G. van Huigenbos gedeeltelijk slopen van diverse opstallen
Wesselseweg 104 H. van den Brink geheel slopen van een noodwoning

Terschuur
Kallenbroekerweg 175 R.E. van Herwaarden geheel slopen van een varkensstal

Zwartebroek
Koperweg 10-1 E. van Steeg geheel slopen van een noodwoning en een schuur

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Aanvragen uit het buitengebied
Voor bouwaanvragen uit het buitengebied waar het nieuwe bestemmingsplan van toepassing is, geldt in het bijzonder dat deze vier weken na de datum van publicatie ter inzage liggen. In deze periode kunt u reageren op deze aanvragen. U kunt uw zienswijze hierover schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

De onderstaande bouwplannen wijken af van het bestemmingsplan. In de derde kolom is aangegeven waaruit de afwijking bestaat. Het is de bedoeling van het college van burgemeester en wethouders (B&W) om voor deze plannen een vergunning te verlenen

Bouwadres Bouwplan Afwijking bestemmingsplan

Barneveld
Oud Vellerseweg 20 / mw. F.M. Meijsser (b) verbouwen en uitbreiden van een paardenstal bebouwing komt gedeeltelijk buiten het bouwblok

Kootwijkerbroek
Harskamperweg 40 / H. van de Pol (b) bouwen van een woning strijd met geldend en nieuw bestemmingsplan
Dijkerweg 7 / B. Rozendaal (b) verbouwen en uitbreiden van een woning en het aanbouwen van een garage/berging strijd met geldend en nieuw bestemmingsplan

Stroe
Tolnegenweg 11 / G. Huisman (a) bouwen van een bedrijfsruimte het betreft hier het overschrijden van het bebouwingspercentage en de goothoogte

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 8 februari tot en met 21 februari 2002) of vier weken (vanaf 8 februari tot en met 7 maart 2002). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunningen
Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 7 maart 2002 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 8 maart 2002.

Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
Barneveld
Harselaarseweg 52 Vreugdenhil BV Produceren van melkpoeders en mengen van melkpoeders

Kootwijkerbroek
Kamperweg 3 De heer G.J. van den Dikkenberg Veranderen vleeskalveren-, legkippen- en vleeseendenhouderij

Voorthuizen
Rijksweg 82-84 Maatschap Van Manen/Van Manen-Ceelen Revisie veehouderij
Hunnenweg 59-2 J. Dekker BV Revisie pluimveehouderij

Ingetrokken milieuvergunning

Van het volgende bedrijf is de milieuvergunning geheel of gedeeltelijk ingetrokken. In sommige gevallen wil een ander bedrijf de vrijkomende ammoniakemissierechten overnemen en die gebruiken voor een aanpassing in haar bedrijfsactiviteiten. In dat geval wordt het adres van dat bedrijf in de derde kolom Overname door vermeld. Tot en met 22 maart 2002 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen het besluit tot intrekking van de milieuvergunning. Beroep is slechts mogelijk indien tegen het ontwerpbesluit bedenkingen zijn ingediend en wanneer het besluit afwijk van het ontwerpbesluit.

Bedrijfsadres Intrekking betreft Overname door
Barneveld
Achterveldseweg 35 Gehele varkenstak n.v.t.

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 8 februari 2002..

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Harselaarseweg 61 De heer J. de Nooy Opslag en transport Harselaarseweg 113 J.G. van Deuveren BV Opslag en transport

Meldingen (op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer) Van de hieronder genoemde milieuvergunningplichtige bedrijven is een melding geaccepteerd op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor het veranderen van het bedrijf. De melding ligt ter inzage vanaf 8 februari 2002. Tot en met 22 maart 2002 is het mogelijk bezwaar in te dienen bij burgemeester en wethouders.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor

Barneveld
Voltastraat 28 De heer P. van Harten Metaalbewerking Harselaarseweg 30 en 32 Jansen Poultry Equipment Plaatwerkerij en spuiterij

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen
§ Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar. § Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Maandag 11 februari, 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders
---