Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Woensdag, 6 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Klimmen; van de weg geraakt
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de autosnelweg A-79. Bleek dat ter hoogte van Klimmen een automobilist uit Bunde met zijn auto in een slip is geraakt en vervolgens aan de rechterzijde van de autosnelweg is geraakt is geraakt. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt (aard en ernst letsels is nog onbekend) en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht van het gebeurde.

Schinveld; cafe-inbraken
Gisteren, dinsdag werden inbraken ontdekt in een tweetal cafes in Schinveld. Bij een inbraak afgelopen maandag op dinsdagnacht in een cafe aan de Brunssummerstraat (inbrekers zijn via de achterzijde het cafepand binnengedrongen), hebben de inbrekers twee speelautomaten opengebroken en hebben het zich daarin bevindende speel/kleingeld gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers de spaarkas, cds, een dvd-speler en allerlei rookwaar gestolen.
De spaarkas was de buit bij een inbraak in een cafe, eveneens in Schinveld, aan de Beekstraat. Ook hier zijn de inbrekers via de achterzijde het cafepand binnengedrongen . Beide cafehouders hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Kerkrade; gebroken ribben
Afgelopen dinsdagmiddag vond op de Zonstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 75-jarige bromfietsbestuurder uit Kerkrade botste bij het linksafslaan met zijn bromfiets tegen een in dezelfde rijrichting naast hem rijdende auto, bestuurd door een 52-jarige vrouw, eveneens uit Kerkrade. De bromfietsbestuurder raakte bij de aanrijding gewond en werd (met drie gebroken ribben) per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Ons Limburgstraat in Kerkrade vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal bijna honderd hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (10 groeilampen, 10 transformatoren, 2 ventilatoren en een afzuigunit) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners, de bewoonster.

Kerkrade; wildplasser
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht betrapte de politie op de Markt in Kerkrade een man die in het openbaar tegen de gevel en een toegangsdeur van een pand aldaar stond te urineren. De politie sprak hem daarop aan en wilde de verdachte (waarvan de politie vermoedt dat drankgebruik in het spel is) daarvoor bekeuren. Echter die weigerde aanvankelijk zijn identiteit op te geven en gaf na herhaaldelijke vordering uiteindelijk een valse naam op. De verdachte werd daarop wegens het opgeven van een valse naam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau uitte de verdachte ook nog allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. De politie maakt terzake enkele van deze gepleegde feiten proces-verbaal op tegen de verdachte, een 30-jarige man uit Heerlen.