Gemeente Breda

06-02-2002

Extra nooduitgangen in de drie linden
Dit is een gezamenlijk persbericht van De BAK, Stichting De Drie Linden en de gemeente Breda

Prinsenbeek kan onbezorgd carnaval vieren in het sport- en welzijnsgebouw De Drie Linden. Vorig jaar tikte de brandweer de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) op de vingers omdat er teveel bezoekers waren bij de prijsuitreiking van de grote optocht. Diverse partijen hebben de handen ineengeslagen en na de carnavalsdagen wordt er 4,5 meter extra nooduitgang in de zaal geplaatst. Voor dit jaar komt er een tijdelijke voorziening zodat bij de prijsuitreikingen naar verwachting geen mensen geweigerd hoeven worden.

De BAK en Stichting De Drie Linden klopten vorig jaar bij de gemeente aan voor extra nooduitgangen. Volgens een berekening kost dat 60.000 gulden. Om een precedentwerking richting andere welzijnsgebouwen en haar gebruikers te voorkomen, wezen wethouder Heerkens en de meerderheid van de commissie SAW het verzoek van de Prinsenbekenaren af. Ze gaven het advies mee om via zelfwerkzaamheid te proberen de kosten voor de gemeente te drukken.

De Prinsenbeekse bouwbedrijven Boot en Schipperen zijn bereid om de nooduitgangen voor een scherpe prijs te plaatsen, verder is er financiële steun gevonden bij Interbrew en A. van Dongen als uitbater van De Drie Linden. De BAK draagt zelf ook een steentje bij. Voor de gemeente blijft er zodoende een derde van het oorspronkelijke bedrag over. Wethouder Heerkens is bereid om dat te betalen. Ze geeft daarmee groen licht voor de plaatsing van de nooddeuren.

Breda, 6 februari 2002