Korps: Friesland, plaats: Friesland 6-02-2002
Politieberichten van 6/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.30 uur vond op de Boksumerdyk een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 48-jarige inwoner van Mantgum kwam met zijn auto uit de richting Boksum en schrok in een bocht van de weg van een tegenligger. Deze personenauto werd bestuurd door een 37-jarige inwoner van Dronrijp. De inwoner uit Mantgum raakte gewond en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Door de aanrijding vloog de auto van de Mantgummer in brand. De brand werd door de brandweer geblust. Ten gevolge van deze aanrijding was de weg gedurende een half uur gestremd. Het verkeer werd omgeleid via het fietspad. De beide autos werden totaal vernield.

Damwoude: inbraak autos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Eintemastraat. Het portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 21-jarige inwoonster van Damwoude, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Ringhersmastraat. Het slot van het linkerportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 28-jarige inwoonster van Damwoude, heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: autokrakers aangehouden
In de nacht van woensdag 23 januari op donderdag 24 januari werden onder Morra drie mannen, Poolse nationaliteit, leeftijd 29, 22 en 20 jaar, aangehouden, ter zake inbraken in autos. Zie hiervoor ook de politieberichten van 24/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur). De drie verdachten zitten op dit moment nog vast. Uit het onderzoek is komen vast te staan, dat zij zich in het noordoosten van de provincie (Oudwoude/Buitenpost/Ee) schuldig hadden gemaakt aan een achttal auto-inbraken. In alle gevallen werd een ruit of portierslot geforceerd en vervolgens werd de geluidsapparatuur weggenomen. De auto, waarin de verdachten reden, werd in beslag genomen. De weggenomen geluidsapparatuur werd voor het grootste gedeelte teruggevonden in hun auto en werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Sneek: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 22.00 uur reed een 20-jarige inwoner van Sneek met zijn auto over de Sjarketorenstraat in de richting van de Balthuskade. Een 30-jarige inwoonster van Sneek fietste over de Prinsengracht in de richting van de Sjarketorenstraat. De autobestuurder zag de fietsster over het hoofd en botste tegen haar aan. De fietsster kwam ten val en had last van haar schouder en hoofd. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Drachten: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Ropta. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd. Uit de woning werden 5 videobanden, 46 dvds en 3 spaarpotten (spaarvarkens) weggenomen. De bewoner, een 30-jarige man, deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak school
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een school van het Piter Jelles College aan de Verdistraat. Door vernieling van een ruit, kwam men in de school. Uit de school werd een televisie/videocombinatie weggenomen. Een medewerker van de school, een 51-jarige inwoner van Broeksterwoude, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272