Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 6 februari 2002

---


* Politie waarschuwt voor oplichting door wisseltruc HETEREN - Binnen de unit Overbetuwe, met name in Heteren en omgeving, zijn er tussen december 2001 en heden enkele pogingen geweest om door middel van een wisseltruc ondernemers op te lichten. De dader(s) kopen een artikel van geringe waarde en willen betalen met een groot bankbiljet. Uit `beleefdheid' legt men dan ook nog het muntgeld op de balie. Als de medewerkster van de winkel het wisselgeld pakt en even niet op de balie let pakt men snel het grote bankbiljet weg. Men doet dan voorkomen alsof de medewerkster dit biljet al in de kassa heeft gedaan. Vervolgens krijgt men het `wisselgeld' terug. De politie attendeert op deze wijze van poging tot oplichten
en in alle gevallen de politie te bellen als men met deze personen te maken krijgt. De daders betreffen een vrouw van middelbare leeftijd die opvallend opgemaakt is en een man van ongeveer 25 jaar oud. Beiden reden in een rode auto.

---


* Snelheidscontroles in Rivierenland:
klein percentage overtreders
Ook op 5 februari heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden diverse controles gehouden in het district Rivierenland. Van de 7750 gecontroleerde voertuigen reed slechts vier procent te snel (295).
Het Verkeershandhavingsteam is een onderdeel van 26 medewerkers dat is ondergebracht onder de Divisie Executieve Ondersteuning en de districten Arnhem Veluwezoom, West-Veluwe Vallei en Rivierenland ondersteunt met gericht verkeerstoezicht. Met de term `gericht toezicht' wordt bedoeld het toezicht op die plaatsen en tijdstippen dat de verkeersveiligheid in het geding is. De inzet van het Verkeershandhavingsteam is overigens een aanvulling op het reguliere verkeerstoezicht door het district zelf; het district Rivierenland zal dan ook zelf regelmatig controles houden op het gebied van snelheid, alcohol alsmede het gebruik van gordels en helmen.
Overzicht controles:

Lokatie
Tijdstip
Aantal gecontroleerde voertuigen
Aantal overtreders
Hoogst gemeten snelheid
Percentage overtreders
Rivierweg
(Angerlo)

15.58 -
20.40
2430
92
118
4
Tatelaarweg
(Didam)

17.15-
21.22
2310
165
133
7
Angerensestraat
(Gendt)
09.50-
13.25
1910
19
108

1
Rijksweg Noord
(Elst)
08.07-
11.09
1100
19
123

2

---

Auto-inbreker bekent meerdere zaken

DIDAM - Afgelopen zondagavond werd door de politie van het district Rivierenland een 21-jarige inwoner van Nieuw-Dijk op heterdaad aangehouden toen hij bezig was een auto te kraken. De man werd in verzekering gesteld.Tijdens het verhoor legde de verdachte bekennende verklaringen af over acht andere zaken. Het gaat daarbij om inbraken in auto's, schuurtjes en woningen in de gemeente Didam.

Daar de politie niet uitsluit dat de man mogelijk betrokken is bij nog méér inbraken, wordt hij vanmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Eventueel zal zijn in verzekeringstelling worden verlengd, opdat de politie het verhoor van de verdachte kan voortzetten.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl