Ingezonden persbericht


T.a.v. redactie afdeling wonen/internet

PERSBERICHT

Betreft:
BRON VAN INFORMATIE VOOR JOURNALISTEN - verkoopprijzen Kadaster 4e kwartaal 2001

Geachte redactie,

Digimmo, de grootste onafhankelijke woonsite, publiceert al enige tijd alle verkoopprijzen van het Kadaster op internet. Daar deze service steeds meer wordt gebruikt door bijvoorbeeld de afdeling ruimtelijke ordening van gemeenten en journalisten, stellen wij ú als eerste op de hoogte van de verkoopprijzen van het Kadaster van het 4e kwartaal 2001

Zie als voorbeeld eerder gepubliceerd persbericht in een regionaal Dagblad: http://www.digimmo.nl/Artikelen/persbericht_20020207_vervolg.htm

Gemeenten en journalisten kunnen deze gegevens gebruiken voor publicaties over een bepaalde buurt of stad. Per kwartaal kan men de gemiddelde koopsom van woningen vinden in een bepaalde postcode, straat, buurt en gemeente en het aantal transacties van woningen in het opgegeven postcodegebied. Ter vergelijking worden deze gegevens ook getoond voor de buurt en de totale gemeente. De vermelde koopsommen zijn afkomstig van bij het kadaster geregistreerde woningtransacties.

Ook u kunt de service gratis gebruiken voor publicatie, mits u www.digimmo.nl als bron vermeldt.

Over Digimmo
Digimmo, de grootste onafhankelijke woonsite, behoort inmiddels al geruime tijd tot de drie grootste woonportals van Nederland. Deze marktpositie is gebaseerd op het aantal huur- en koopwoningen van makelaars en projectontwikkelaars met als onderscheidend vermogen het grootste woningaanbod direct van particulieren. Bovendien heeft Digimmo veruit het meest complete aanbod van nieuwbouwprojecten en is dan ook marktleider op dit gebied. Naast de verkoopprijzen van het Kadaster kan de consument ook andere unieke diensten vinden zoals het online aanvragen van een taxatierapport tegen 30% lagere tarieven dan gebruikelijk, buurtinformatie, financiële informatie etc.

Bovendien gaan MSN.nl (Microsoft) en Digimmo gezamenlijk een woonportal exploiteren. MSN.nl, met haar ruim 4 miljoen bezoekers per maand, opent een enorm potentieel aan bezoekers voor de diensten van Digimmo. Door de producten en diensten van Digimmo in MSN Wonen aan te vullen met een breed aanbod aan relevante informatie over wonen wordt een unieke 'portal' voor woningzoekenden en huiseigenaren gecreëerd in Nederland. Deze portal zal medio februari 2002 operationeel zijn.

Digimmo heeft als doelstelling een transparante woningmarkt te creëren met als uitgangspunt tegemoet te komen aan de woonwensen van de consument.

De kadasterprijzen zijn te vinden op www.digimmo.nl

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en van dienst te zijn met deze service.

Met vriendelijke groet,
Digimmo

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht