Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wegener eMedia bewaakt webprestaties met ActiveWatch

Utrecht, februari 2002 - Wegener eMedia, de Internet divisie van Nederlands grootste uitgever van regionale dagbladen Wegener, bewaakt de kwaliteit en performance van haar websites met ActiveWatch van Mercury Interactive. Deze 24-uurs meetservice voorziet Wegener eMedia van objectieve gegevens over de prestaties van haar websites voor capaciteitsplanning en- management. Wegener eMedia exploiteert 21 regionale dagblad portals en drukbezochte websites als Jobtrack.nl en Autotrack.nl. Samen goed voor zo'n 12 miljoen paginaviews per maand! Verder gebruikt Wegener eMedia de meetresultaten voor de beoordeling van hosting services conform overeengekomen Service Level Agreements.

Met de 24-uurs ActiveWatch monitorservice van Mercury Interactive worden continu alle prestaties van 15 bedrijfsprocessen bewaakt. Als aanvulling daarop worden met korte duur ActiveTest stresstests potentiële pijnplekken geanalyseerd. Genoemde metingen verschaffen Wegener eMedia inzicht in de capaciteitsgrenzen van haar webservers en laadtijd consequenties van alle paginacomponenten, inclusief content van derden. Verder zijn de effecten van website verbeteringen direct zichtbaar. Behalve eliminatie van bottlenecks in de eigen webpagina's dragen genoemde tests ook bij aan serviceniveauverhoging door hosting en access providers. Tenslotte kan Wegener eMedia met de objectieve meetgegevens haar investeringsaanvragen beter onderbouwen.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.