Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.05 uur) Woensdag 6 februari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 50 jarige automobilist uit het Belgische Riemst is woensdagmorgen 6 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De politie zag de betreffende automobilist woensdagmorgen omstreeks 02.30 uur over de Tongerseweg te Maastricht rijden. Hij overschreed daarbij zonder aanwijsbare redenen meerdere malen de middenas van de weg waarna een controle volgde. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. Aan het politiebureau moest de automobilist een ademanalyse ondergaan. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Riemst werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, woninginbraak:
Op dinsdag 5 februari 2002 heeft in een woning aan de Wolkammersdreef te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het forceren van een keukenraam. De woning werd vrijwel geheel doorzocht waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. Ontvreemd werden onder andere een fototoestel, horloges, een videocamera, twee computers en een geldbedrag van euro 500. De benadeelde die bij zijn thuiskomst dinsdag omstreeks 18.45 uur de inbraak ontdekte, heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Berg en Terblijt, verkeersongeval onder invloed: Een 39 jarige inwoner van het Belgische Diepenbeek is dinsdagavond 5 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcoholhoudende drank. Rijdende over de Rijksweg te Berg en Terblijt raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt en botste met zijn auto tegen een lichtmast aan. De klap was dermate hevig dat het rechtervoorwiel van de auto afbrak en olieresten uit de motor over een geparkeerde auto kwamen. Na de aanrijding kwam de auto ruim 25 meter van de lichtmast zwaar beschadigd tot stilstand. De gewaarschuwde politie stelde bij de automobilist, die evenals een andere inzittende ongedeerd uit de auto kwam, het gebruik van alcohol vast. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Diepenbeek werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, twee autos zwaar beschadigd bij verkeersongeval: Dinsdag 5 februari 2002 heeft op de Malbergsingel te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 46 jarige automobiliste uit Maastricht stond omstreeks 18.15 uur op de Malbergsingel in haar auto voorgesorteerd om links naar de Talienruwe te gaan rijden. Terwijl zij stilstond werd zij aangereden door een van achteren naderende personenauto bestuurd door een 70 jarige inwoonster van Maastricht. Deze laatste zag de op de weg stilstaande personenauto te laat en botste daar tegen aan. Beide autos werden door de aanrijding zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weg getakeld. De 46 jarige inzittende van de aangereden auto werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar zij naar aanleiding van nekklachten werd onderzocht. Na behandeling kon zij huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaakster van de aanrijding.