Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.10 uur) Woensdag 6 februari 2002

Sittard, zwaar gewond bij verkeersongeval:
Een 44 jarige motorrijder woonachtig te Amstenrade is dinsdagmiddag 5 februari 2002 op de Provinciale weg Noord te Doenrade ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto. Een 45 jarige automobilist uit Schinveld zag omstreeks 14.30 uur bij het oprijden van de kruising Provinciale weg / Klein Doenraderweg / Beukeweg te Doenrade een over de Provinciale weg rijdende motorrijder over het hoofd. Het gevolg was een aanrijding waarbij de motorrijder van zijn motor werd geslingerd en enkele meters verder op het wegdek terecht kwam. Gewond aan zijn benen werd de motorrijder overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Bij onderzoek bleek hij onder andere twee gecompliceerde beenbreuken opgelopen te hebben en een armbreuk. Hij werd opgenomen. Zowel de motor als de personenauto dienden door een bergingsbedrijf weggesleept te worden. De politie maakt proces-verbaal op van het gebeuren.

Geleen, winkeldievegge:
Een 47 jarige inwoonster van Geleen is dinsdag 5 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt gevestigd aan de Annastraat te Geleen zag een klant omstreeks 13.40 uur iets wegnemen uit een rek en dit wegstoppen in haar kleding. Nadat aan de kassa het weggenomen goed niet betaald werd volgde aan de uitgang een controle. Daarbij bleek dat de klant een doosje appelslank had weggenomen ten bedrage van ruim 11. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg de inwoonster van Geleen een transactievoorstel aangeboden van euro 115. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Geleen, woninginbraak:
Op dinsdag 5 februari 2002 heeft in een woning aan de Jupiterstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoner had voor een paar uurtjes zijn woning verlaten en bemerkte bij zijn thuiskomst omstreeks 19.45 uur dat er ongewenst bezoek was geweest. Een ruit bleek ingeslagen te zijn waarna door handreiking een raam geopend kon worden. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij bijna 100 euro en diverse juwelen ontvreemd werden. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, diefstal uit kapsalon:
Donderdagavond 5 februari 2002 heeft in een kapsalon gevestigd aan de Rijksweg Zuid te Geleen een diefstal plaatsgevonden. Tijdens een trainingsavond in de kapsalon waarbij een tiental personen aanwezig was werd de toegangsdeur door een onbekende man geopend. De man, vrijwel geheel in het zwart gekleed, deed achter deze deur een greep naar een tas van een van de bezoekers. Met deze tas ging hij meteen aan de haal. In de tas bleken de autosleutels, enkele bankpasjes, een GSM, kenteken- keurings- en rijbewijs, alsmede een paspoort aanwezig te zijn. De dief sprong buiten de zaak op een fiets en verdween in de richting van Beek. Hij is onbekend gebleven.
Na het voorval was er in de kapsalon een behoorlijke consternatie waarbij een van de bezoekers ook nog flauw viel. De politie heeft ter plaatse de helpende hand geboden. De auto van het slachtoffer, een 31 jarige vrouw uit Steijl, werd uit voorzorg door een bergingsbedrijf veiliggesteld. Er wordt door de politie een verder onderzoek ingesteld naar de diefstal.