RTV West

Gemeenteraadsverkiezingen op Radio TV West

6 februari 2002

Radio en TV West besteden de komende weken geregeld aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. TV West organiseert op 4 en 5 maart een tweetal lijsttrekkersdebatten en zowel radio als tv zenden de uitslagenavond live uit.

Verkiezingsspel
Diverse reportages op radio en tv brengen de kijker en luisteraar in februari op de hoogte van het nieuws en de achtergronden van de gemeenteraden en de verkiezingen. Bekende Zuid-Hollanders laten de komende weken in het Radio West-programma van Jeanine Rensen weten op wie zij gaan stemmen. Ook kan men op 88.4 fm meedoen met het 'verkiezingsspel'. Presentator Richard Grootbod belt in zijn programma willekeurig mensen in de regio. Wie hem kan vertellen wie de lijsttrekker is van een partij in zijn gemeente, kan prijzen winnen.

Debatten
TV West organiseert debatten in Leiden en Den Haag waaraan de lijsttrekkers van de grootste partijen deelnemen. Deze zendt de omroep respectievelijk op 4 en 5 maart om 19.15 uur s avonds uit (herhalingens avonds en de volgende dag ). De plannen voor het Aalmarktgebied en de Rijngouwelijn in Leiden en voor nieuwe wolkenkrabbers in de Haagse binnenstad komen daarbij zeker aan de orde. Geïnteresseerden die de opnamen bij willen wonen, kunnen zich melden bij de receptie van TV West (070)3587777.

Uitslagen
Op woensdag 6 maart zijn alle uitslagen van de
gemeenteraadsverkiezingen in Zuid-Holland-noord rechtstreeks te volgen op Radio en TV West. Met onder meer live-reportages vanuit de hele regio en reacties van winnaars en verliezers. Tussen 21.00 en 24.00 uur zendt Radio West live uit vanaf het Haagse Atrium (voorbeschouwing in de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur). Het programma op TV West gaat om 22.00 uur van start.

Westsite
Ook op de website van Radio TV West zijn op 6 maart alle uitslagen direct te lezen. In de weken voorafgaand aan de verkiezingen kan men via een verkiezingsschijf op www.rtvwest.nl ontdekken welke partij zijn of haar mening deelt.

4 februari 2002
Radio West huurt Rolls Royce Máxima & Willem-Alexander

22 januari 2002
TV West bekijkt het met Het andere Oog

4 januari 2002
Jazz op West-optredens in Zuiderpark