- PERSBERICHT-

Londen, 6 februari 2002

Expedia breidt haar hotel distributienetwerk in Europa verder uit door samenwerking met British Airways

Dankzij samenwerking heeft British Airways toegang tot 40.000 hotels.

Expedia, Inc. (NASDAQ: EXPE), de grootste online aanbieder van hotelovernachtingen in de wereld, heeft vandaag zijn aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten verder versterkt. WWTE, onderdeel van Expedia, heeft een samenwerkingsverband gesloten met British Airways waardoor deze luchtvaartmaatschappij in staat is hotelovernachtingen aan te bieden. Door deze samenwerking zijn er meer dan 40.000 hotels te vinden op de verschillende sites van British Airways in Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

WWTE biedt op maat gesneden reserveringsoplossingen aan voor online reisaanbieders door hun toegang te verlenen tot de 4200 Expedia's Special rates hotels plus hotels volgens bureautarieven. Deze oplossingen worden aangeboden door middel van Expedia's technologie zonder dat het merk van Expedia wordt genoemd. WWTE is een onderdeel van Travelscape.com, Inc., een dochtermaatschappij van Expedia Inc.

Uitstekende resultaten
WWTE, opgericht in juli 2001, met American Airlines' AA.com als eerste partner, versterkt Expedia's positie als marktleider op het gebied van hotelovernachtingen. Expedia's verkoopopbrengsten, inclusief de opbrengsten van Expedia's exclusieve low-budget hotels, stegen in het laatste kwartaal, tot aan december 2001, met 185%. Eveneens steeg de 'verkoop' van hotelovernachtingen 20 % ten opzichte van het vorige kwartaal. De laatste vijf jaar heeft Expedia continue geïnvesteerd in haar product. Expedia 'verkocht' Met 1.6 miljoen hotelovernachtingen in het laatste kwartaal van 2001, is Expedia de grootste online aanbieder van hotelovernachtingen van de wereld.

Samenwerking WWTE en British Airways
"Klanten van British Airways kunnen nu genieten van een compleet reisaanbod en hebben, dankzij WWTE's uitgebreide keuze aan plaatsen om te overnachten, toegang tot de meest concurrerende prijzen voor hotel accomodaties. Voordeelkortingen kunnen oplopen tot 70 %", aldus Henrik Kjellberg, directeur Hotelboekingen, Expedia Europe. "Onze samenwerking met British Airways, tezamen met Expedia's recentelijk Franse joint venture en sites in Nederland en Italië, stelt ons in staat om nieuwe distributie mogelijkheden te benutten en tevens een sterke stimulans op Europese niveau voor onze positie van marktleider in online boekingen.

"WWTE heeft British Airways versterkt door het aanbieden van de online samenwerking. Hierdoor hebben klanten van British Airways de mogelijkheid, van achter hun pc, wereldwijd een hotel te kunnen boeken" zegt Simon Parks-Smith, hoofd van e-BA. "We zijn blij dit onze klanten te kunnen bieden, het heeft al uitgewezen dat het erg populair is onder reizigers, bovendien is dit een product dat erg makkelijk geïntegreerd kon worden in de nieuw ontwikkelde website".


- EINDE BERICHT -

Over WWTE
WWTE is een onderdeel van Travelscape.com, Inc., een dochtermaatschappij van Expedia Inc. (Nasdaq: EXPE). WWTE biedt reserveringsoplossingen voor online aanbieders van reizen en andere reissites die opzoek zijn naar mogelijkheden om hun aanbod van producten te versterken of uit te breiden. De diensten die WWTE aanbiedt zijn hotel-, en autoverhuur. In navolging van 24 uur per dag bereikbaar zijn voorzien van 7 dagen per week e-mail ondersteuning, worden WWTE's aankopen beschermd door een privacy,- en veiligheidsbeleid.

Over Expedia, Inc.
Expedia, Inc. (Nasdaq: EXPE), opererend onder de naam Expedia.com, is een onafhankelijke online travel service in de Verenigde Staten van Amerika met gelokaliseerde sites in Canada, Engeland, Duitsland, Italië en Nederland.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (