Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-02-2002 3e persbericht 6 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Skater beroofd
In een park aan de St. Lidwinastraat is dinsdagavond rond 19.30 uur een 42-jarige Eindhovenaar beroofd. De man was aan het skaten toen een bromfiets hem van achteren naderde. Hij kreeg een duw en viel op de grond. Onder bedreiging van een mes werd zijn disc-man afgepakt. Een van de daders had een getinte huidskleur en droeg een zwarte helm. Hij had een donkere driekwart jas aan en een spijkerbroek. Van de tweede dader die op de bromfiets zat te wachten is geen duidelijk signalement bekend. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Stratum via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte aangetroffen in auto
In een auto, die geparkeerd stond op een afgesloten terrein aan de Leenderweg, trof de eigenaar woensdagochtend een 31-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats in zijn voertuig aan. De verdachte werd overgedragen aan de politie. In de auto werd een rugzak en een slaapzaak aangetroffen. Vermoedelijk heeft de verdachte de nacht doorgebracht in de auto. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
In een berging behorende bij een woning aan de Bosselaan heeft de politie woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. In totaal werden 190 planten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De spullen zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de kruising Engelseweg Lage Dijk heeft woensdagochtend een verkeerscontrole plaatsgevonden. 100 voertuigen werden gecontroleerd. In totaal werden 39 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en het rijden door rood.

Best: Deur gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Kijkduinstraat is tussen dinsdagmiddag 16.00 uur en woensdagochtend 9.30 uur een deur van woning weggenomen. De deur heeft een waarde van ongeveer 100,--.

Bladel: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Sniederslaan is dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur een 87-jarige vrouw uit Bladel het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar portemonnee in een winkelmandje gelegd. Toen ze wilde betalen bij de kassa merkte ze dat haar portemonnee met daarin ruim 30,-- was weggenomen.

Gemert: Vuurwapen aangetroffen bij verdachte
Dinsdagochtend is rond 2.45 uur op het Ridderplein een 23-jarige man uit Heesch aangehouden. De politie zag dat de man over het Ridderplein liep en zich vreemd gedroeg. Hierop werd hij aangesproken waarop de verdachte verklaarde dat hij verdovende middelen had gebruikt. Tijdens de fouillering werd een vuurwapen aangetroffen bij de man. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Hoogeloon: Voetgangers geschept
Op de Hoogcasteren zijn woensdagochtend rond 8.30 uur een 61-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Vessem geschept door een bromfiets. De voetgangers liepen over het fietspad en werden te laat opgemerkt door een 18-jarige bromfietser uit Luyksgestel. De bromfietster probeerde een ongeluk te voorkomen en remde. Hierop schoot hij met zijn bromfiets onderuit en schepte de twee voetgangers. De voetgangers zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Valkenswaard: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Leenderweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van het pand open te breken. Uit het pand werden geen spullen weggenomen.

Valkenswaard: Fietster gewond
Op de kruising Leenderweg Bakkerstraat is woensdagochtend rond 9.00 uur een 50-jarige fietster uit Valkenswaard gewond geraakt. De fietster kwam in botsing met de auto van een 35-jarige vrouw uit Valkenwaard. De automobiliste reed over de Bakkerstraat en wilde op het eerdergenoemde kruispunt linksaf slaan. Hierbij zag zij de fietster over het hoofd. De fietster is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Veldhoven: Kogel vernield autoruit
De zijruiten van een auto aan de Knegselseweg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vernield. Uit onderzoek bleek dat de vernieling veroorzaakt is door een kogel die dwars door de auto is geschoten. De 38-jarige eigenaresse werd s nachts wel wakker van diverse harde knallen. Op dat moment heeft ze hier verder niet op gereageerd. De volgende ochtend ontdekte ze dat twee zijruiten van haar auto stuk waren. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Wintelre: Soepschenkels en computer gestolen
Uit een bedrijf aan de Kreiel zijn tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 7.00 uur een computer en een ongeveer vijf kilo soepschenkels gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Eindhoven: Aanhoudingen in verdwijningszaak
In de tweede en derde week van januari 2002 zijn vier mannen aangehouden als verdacht van betrokkenheid in de verdwijningszaak van de 34-jarige Rachid El Oiryachi uit Helmond. Het betreft een 41-jarige man uit Boxtel, een 48-jarige en een 36-jarige Helmonder en een 56-jarige man uit Eindhoven. Na de televisie-uitzending van Opsporing Verzocht van 10 december 2001 meldden zich 25 getuigen. De tips werden onderzocht door de rechercheurs van de regionale recherche van de Politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met de politie van Boxtel en de politie van Helmond. De 36-jarige Helmonder en de 56-jarige Eindhovenaar werden door de Rechter Commissaris in vrijheid gesteld. De twee andere mannen verblijven nog steeds in voorarrest. Het stoffelijk overschot van Rachid El Oiryachi is tot op heden niet gevonden.

In de zomer van 2001 werd in Spanje al een 45-jarige man aangehouden. Hij is in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland nog steeds in Spanje gedetineerd.

Op 12 oktober 1998 verdween in Boxtel de toen 34-jarige Rachid El Oiryachi. El Oiryachi had in Boxtel een zakelijke afspraak en is daarna nooit meer gezien. Aanvankelijk werd aangifte gedaan van vermissing, maar later bleek dat er zeer waarschijnlijk sprake is van moord. El Oiryachi was betrokken bij de handel in softdrugs. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.