Gemeente Amersfoort

Financiële bijdrage voor servicewinkel Emiclaer

datum: 6 februari 2002

Het college van B&W ondersteunt het initiatief van Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) om een Informatie Service Advieswinkel (ISA winkel) op Emiclaer op te richten. In deze winkel kunnen bewoners van Kattenbroek en Zielhorst terecht met vragen, wensen, problemen en klachten over leefbaarheid en veiligheid in de wijken. De ISA winkel is een coproductie van de SWA en politie. De gemeente geeft een eenmalige bijdrage van EUR 10.890 voor de oprichting.

Voor zaken waarmee bewoners naar het meldpunt gaan en voor aangifte bij de politie kunnen bewoners van Zielhorst en Kattenbroek straks terecht bij de ISA winkel. Momenteel wordt het pand aan de Beurs 25 verbouwd en gereed gemaakt. De vertrouwde wijkmeldpunten Zielhorst en Kattenbroek worden samengevoegd en verhuizen binnenkort naar het nieuwe pand. Op 1 maart om 14.00 uur opent Jan de Wilde officieel de ISA winkel. De ISA winkel zal 6 dagen in de week en tijdens de koopavonden open zijn. Op maandag t/m vrijdag zal in de ochtenden de meldpuntbeheerder aanwezig zijn. Op doordeweekse middagen en op zaterdagochtend zal er een servicemedewerker van de politie aanwezig zijn. Op vrijdagavond zijn zowel de meldpuntbeheerder als de politie aanwezig.

SWA streeft ernaar om in de toekomst met meerdere partijen samen te werken. Momenteel zijn er gesprekken gaande over samenwerking met andere servicepunten zoals de thuiszorg, de sociale raadslieden en het spreekuur van pedagogen.