Amsterdam RAI

The European Road Transport Show, Bedrijfsauto RAI 2002 6 feb 2002

COMPOSITTRAILER WINNAAR 1STE EUROPEAN ROAD TRANSPORT INNOVATION AWARD.

Tijdens de persdag van de European Road Transport Show, Bedrijfsauto RAI 2002 werd de winnaar bekend gemaakt van de internationale European Road Transport Innovation Award 2002. De vakjury - bestaande uit hoofdredacteuren van vakbladen uit zeven Europese landen - had uit alle inzendingen in vier categorieën reeds producten genomineerd. Uit deze vier is uiteindelijk Composittrailer als overall-winnaar uit de bus gekomen.

De nieuwe prijs werd ondermeer ingesteld om tijdens belangrijke internationale tentoonstellingen recht te doen aan de vele innovaties die in de sector van de toeleveringsindustrie en de speciale voertuigen altijd geïntroduceerd en tentoongesteld worden. Bij de eerste ronde van de verkiezing kwamen per categorie de volgende genomineerde producten, winnaar van hun categorie, uit de bus: Categorie 1 - trailers & opleggers: Hertoghs - lastbalans-trailer Categorie 2 - carrosserieën: Composittrailer - kunststof aardappeloplegger
Categorie 3 - componenten & accessoires: Veth - multifunctionele laadvloer
Categorie 4 - laad- & lossystemen: Zepro - hydraulische laadklep

Modern product met pioniersgeest
Het belang van deze internationale innovatieprijs is groot en duidelijk, want het zet ontwikkelingen, die anders veel minder snel zichtbaar worden, in de spotlights. Het staat vast dat de instelling van een weerkerende verkiezing op het vlak van innovaties de kwaliteit in een sector niet alleen ondersteunt, maar ook verhoogt. Dit jaar koos de jury unaniem tot winnaar van de European Road Transport Innovatio Award 2002:
kunststof aardappeloplegger van Composittrailer.
In de categorie luidde het oordeel: Afgezien van de algemene voordelen van kunststof als constructiemateriaal biedt het feit dat deze aardappeloplegger is voorzien van een vlakke laadvloer nog het extra voordeel dat ook andere soorten lading kunnen worden vervoerd. Voor de combinatie van deze constructie en de toepassing van kunststof is de aardappeloplegger van Composittrailer winnaar in de categorie Carrosserieën.
De keuze tot algemeen winnaar van de European Road Transport Innovation Award 2002 omschrijft de jury als volgt: Naast de motieven op grond waarvan dit product winnaar werd in zijn categorie, noemt de jury de volgende redenen: Met haar kunststof trailers, zoals de winnende aardappeloplegger, laat Composittrailer zien dat op het gebied van de ontwikkeling van getrokken materieel integrale technische innovatie mogelijk is en succesvol kan zijn. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om een pioniersrol te spelen en schroomt niet daarmee ook de nodige financiële risicos te nemen.
De combinatie van technische innovatie, creativiteit en durf maken volgens de jury Composittrailer tot verdiende winnaar van de eerste European Road Transport Innovation Award.

Openingstijden The European Road Transport Show, Bedrijfsauto RAI 2002 vindt plaats van 7 tot en met 16 februari a.s. in Amsterdam RAI. Op werkdagen: van 11.00 tot 21.00 uur; in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Amsterdam, 6 februari 2002

---

---

-