Openbare Bibliotheek Oss

28 januari 2002

Lokale voorleeswedstrijd gemeente Oss

Zoals elk jaar gebruikelijk wordt er ook nu weer een voorleeswedstrijd in de gemeente Oss georganiseerd door de bibliotheek Oss in samenwerking met boekhandel Derijks. De lokale ronde is één van de voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd, waaruit uiteindelijk één kandidaat per provincie overgaat naar de landelijke finale op De Nationale Voorleesdag op 15 mei in Utrecht.

De voorleeskampioenen van 12 basisscholen uit de gemeente Oss nemen het op woensdagmorgen 6 februari 2002 tegen elkaar op. Dit vindt plaats in zaal De Linck van Muzelinck. Om 9.15 uur gaat de eerste voorlezer van start. Om 11.45 uur zal de uitslag bekend gemaakt worden. De winnaar neemt op 3 maart deel aan de regionale voorleeswedstrijd.

De kandidaten lezen gedurende 4 minuten een fragment uit een zelf gekozen boek voor. De jury let daarbij op o.a. tekstbegrip, tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De jury bestaat uit wethouder Hans Boerboom (voorzitter), Meike v.d. Flier (Brabants Dagblad), Lenny Reijs (boekhandel Derijks), Ron Megens (theater De Lievekamp) en Mieke School (bibliotheek Oss).

In de pauze is er een optreden van 7 leerlingen van dansschool Van Rongen, die een streetdance optreden zullen verzorgen.