Partij van de Arbeid

Den Haag, 1 februari 2002

Ad Melkert bezoekt Rotterdam en de regio Nieuwe Waterweg Noord

Woensdag 6 februari bezoeken PvdA-lijsttrekker, Ad Melkert, en Tweede-Kamerleden 03-iëtte Hamer, Nebahat Albayrak en Gerdi Verbeet de steden Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.

In een rode dubbeldekkerbus zal Ad Melkert vanaf 14.15 uur een korte tour maken door Rotterdam. Melkert bezoekt het project 'Oude Noorden' over de begeleiding van Marokkaanse jongeren.

Om 16.00 uur brengen de PvdA-ers een bezoek aan Wijkcentrum Wibaut, Wibautplein 163 te Schiedam-Nieuwland. In de bibliotheek wordt de tentoonstelling "Nieuwland aan Zet" bezocht. De tentoonstelling geeft een beeld van de samenwerking en sociale contacten tussen bewoners van de wijk Nieuwland. De rijksoverheid heeft in het kader van het Grotestedenbeleid geld voor de tentoonstelling beschikbaar gesteld. Ad Melkert zal daar spreken met medewerkers van buurtposten en het wijkserviceteam.

Rond 17.00 uur wordt aan de van Hogendorplaan 217 in Vlaardingen het "monument van bezinning" bezocht dat is opgericht ter herdenking van zinloos geweld op onder andere de Hoek van Hollandlijn. Aansluitend wordt in snackbar 't Oosten, Stationsplein Vlaardingen-Oost, gesproken met betrokkenen over het vergroten van de veiligheid rond het station Vlaardingen-Oost.

In Maassluis wordt om 17.40 uur in Ummah Wahidah, Burgemeester Schwartzlaan 2c een Marokkaans project bezocht. Een groep Marokkaanse vaders uit de burgemeesterswijk heeft de handen ineengeslagen en is onder de naam Stichting Ummah Wahidah aan het werk gegaan om de jeugd beter in de hand te houden.

's-Avonds, vanaf 20.00 uur, spreekt Ad Melkert over het thema veiligheid. Daarna volgt een reactie van Anny Attema, Pieter Kromdijk en Peter Groeneweg (PvdA-lijsttrekkers in respectievelijk Vlaardingen, Maassluis en Schiedam). Na de pauze gaan Ad Melkert en de lokale lijsttrekkers met de aanwezigen in debat. De bijeenkomst vindt plaats in Stadsgehoorzaal De Harmonie, Schiedamseweg 51 te Vlaardingen.