Ingezonden persbericht


CFA II

Aan de redacties nieuws, binnenland, economie en gezondheid

Enschede, 1 februari 2002

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de een persconferentie van de Commissie Financiële Afwikkeling Vuurwerkramp Enschede II (Commissie Van Lidth de Jeude, CFA II) die zal plaatsvinden op

woensdag 6 februari a.s.,
11.00 uur
in het Stadhuis van Enschede (Mozaïekzaal)
Langestraat 24

Tijdens deze persconferentie zal de voorzitter van de commissie, de Deventer burgemeester drs J. van Lidth de Jeude, het eindrapport van de commissie presenteren en toelichten. In haar eindrapport adviseert de commissie over twee soorten schades: de afronding en aanvulling van de materiële zaakschade en de materiële gevolgen van letselschade. Het Nationaal Rampen Fonds, dat als adviserend lid deel uitmaakt van CFA II, zal op de persconferentie een regeling voor nabestaanden presenteren.

De tweede Commissie Financiële Afwikkeling Vuurwerkramp Enschede is ingesteld om te adviseren over oplossingen en regelingen voor getroffenen van de vuurwerkramp die met de bestaande regelingen tussen wal en schip raken. De opdrachtgever van de commissie is de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Een persmap met daarin onder andere het eindrapport van de commissie is op woensdag 6 februari a.s. vanaf 09.00 uur (onder embargo tot 11.00 uur) beschikbaar in kamer 77/77a van het Stadhuis in Enschede. De persconferentie begint om 11.00 uur in de Mozaïekzaal van het Stadhuis. Aansluitend wordt voor een broodje gezorgd.

Voor de volledigheid treft u hierbij aan informatie over de aanleiding, opdracht en werkwijze van de CFA II (zie bijlage).De commissie zal haar werk beëindigen op 31 december 2001.Zou ik niet zo zeggen, aangezien BZK bezig is het instellingsbesluit te wijzigen. Termijn van de CFA wordt verlengd tot 1 april 2002.

Wij stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt voor de bijeenkomst. U kunt dat doen door een emailbericht te sturen aan..... of een reply te zenden als u deze uitnodiging per email ontvangt. Faxen kan ook: ...... . Zou je dit doen? Niemand meldt zich tevoren aan. Dat behoort niet tot de Enschedese praktijk (zoals ik ten tijde van CFA I heb ontdekt). Wel een presentielijst ter plekke regelen; dat we weten wie er zijn (geweest). Nadere informatie over de CFA II en de persconferentie kunt u verkrijgen bij Ad de Regt (06-513 615 48). Indien hij niet bereikbaar is, kunt u contact opnemen met Margreet van Persie (06-215 647 83).

Met vriendelijke groet,
namens de commissie,

drs. Margreet van Persie
CFA II Commissie Financiële Afwikkeling Vuurwerkramp Enschede

p/a Concernstaf Gemeente Enschede, Postbus 20, 7500 AA Enschede, 053-4818181