Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging: Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd actie Koopgroen

datum: 4 februari 2002

In het kader van de jaarlijkse actie Koopgroen werd op zaterdag 20 oktober jl. voor de kinderen een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Het startsein voor het oplaten van de ballonnen werd gegeven door wethouder Kuijt.

Thans zijn de winnaars van de ballonnenwedstrijd bekend. Op woensdag 6 februari vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats in 't Feesthuisje aan de Scherbierstraat 3b in het Drakennest. Wij nodigen u uit bij deze feestelijke uitreiking aanwezig te zijn.

Namens de projectgroep Eemlandhoeve zal Caroline van Middelkoop kort speechen en vervolgens de prijzen uitreiken. De winnaars zijn uitgenodigd samen met familie, vriendjes en vriendinnetjes de prijs in ontvangst te komen nemen.

Actie Koopgroen
In de week van 20 tot en met 27 oktober 2001 heeft de jaarlijkse actie Koopgroen in de binnenstad van Amersfoort veel aandacht getrokken. De actie wordt in opdracht van de gemeente georganiseerd door de projectgroep Eemlandhoeve (met vertegenwoordigers van Eemlandhoeve, Eemlandeco en Land-schap Training en Advies).

Elk jaar wordt een ander thema onder de aandacht gebracht. Het thema van de actie was in 2001: het promoten van biologische voeding onder consumenten. In dat kader werden op zaterdag 20 oktober jl. biologische appeltjes uitgedeeld aan kinderen in de binnenstad. Tevens werden zij uitgenodigd deel te nemen aan de ballonnenwedstrijd.