Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht

5 februari 2002

Nummer 83

Minister Herfkens reikt Barbara Ohmann-Kinderprijs uit

Minister Herfkens voor Ontwikkelingssamenwerking reikt op woensdag 6 februari om 11.00 uur in het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de Barbara Ohmann-Kinderprijs uit aan de leerlingen van het Strabrecht College in Geldrop. De prijs vertegenwoordigt een bedrag van 4.500 Euro en is bedoeld voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het verbeteren van de leefsituatie van jongeren in ontwikkelingslanden. De leerlingen van het Strabrecht College hebben de prijs verdiend met hun inzet om het thema kinderen en ontwikkelingssamenwerking, en in het bijzonder de stedenband Eindhoven en Gedaref in Soedan, op bijzondere wijze aandacht te geven in hun reguliere lesprogramma's. 90 leerlingen van de bovenbouw hebben hierover les gegeven aan 500 leerlingen in de onderbouw. Hun leeftijdgenoten in Gedaref hebben via een tentoonstelling, video en brieven aan de jongeren in Nederland verteld over hun leven in Soedan. Daarnaast hebben de leerlingen veel initiatief genomen door een inzamelingsactie te starten voor de bouw van klaslokalen in Gedaref. Deze actie heeft 16.000 Euro opgeleverd en wordt verdubbeld door de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling (NCDO). De opbrengst wordt besteed aan de bouw van tien klaslokalen voor hun leeftijdsgenoten in Gedaref, Soedan.

De prijs draagt de naam van wijlen Barbara Ohmann, omdat zij zich met veel toewijding heeft ingezet voor het lot van kinderen in ontwikkelingslanden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, directie Voorlichting en Communicatie, Lucille Merks, telefoon 070-348 65 76 of 06 531 044 08.

===