Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 6 februari 2002

KAMERVERGADERING(via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 6 februari om 13.00 uur.

Nadat de Kamer haar agenda voor de komende periode heeft vastgesteld debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het vervangen van (een deel van) de bestaande voertuigenbelasting door een heffing per kilometer (dit overleg had plaats op 30 januari jongstleden).

Hierna debatteert de Kamer over de wijziging van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). De wijziging betreft een maatregel waarbij sterke drang kan worden uitgeoefend op personen met een geestesstoornis om een behandeling te ondergaan buiten de inrichting, zodat gedwongen opname niet nodig is (te beginnen met het antwoord van de regering in tweede termijn).

Vervolgens debatteert de Kamer over het wetsvoorstel dat in overweging geeft de Grondwet te wijzigen met betrekking tot het onderwijs. De wijziging biedt de mogelijkheid tot samenwerking tussen openbaar en bijzonder onderwijs binnen een onderwijsinstelling, dit zal worden aangeduid met samenwerkingsschool.

Ten slotte debatteert de Kamer over het wetsvoorstel dat in overweging geeft de Grondwet te wijzigen om een regeling te treffen voor de tijdelijke vervanging van leden van de Tweede en Eerste Kamer der Staten-Generaal, de provinciale staten en de gemeenteraad, in verband met zwangerschap, bevalling of ziekte.


OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Europese Zaken, Buitenlandse Zaken en Lanbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.00 tot ca. 12.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over de uitbreiding van de Europese Unie.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 11.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) inzake klachten over huurcommissies.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 11.00 tot ca. 13.00 uur - Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over het vernietigingsbeleid ten aanzien van kadavers (destructie).

Verkeer en Waterstaat: 11.15 tot ca. 13.15 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het verbeterplan en de directie en Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen.

Buitenlandse Zaken en Defensie: 12.30 tot ca. 15.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken), De Grave (Defensie) en Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over terrorismebestrijding, de inzet van Nederlandse militairen in de International Security Assitance Force (ISAF) en de resultaten van de donorconferentie in Tokio.

Economische Zaken: 13.30 tot ca. 15.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over accountantswetgeving.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Verkeer en Waterstaat: 13.30 tot ca. 15.30 uur - Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over vervoer van agroproducten (Agrologistiek).

Verkeer en Waterstaat: 14.00 tot ca. 16.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over Lightrail en Randstad rail.
Europese Zaken en Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 17.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over vergaderingen van de ministers van Telecom van de lidstaten van de Europese Unie.
BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verkeer en Waterstaat: 10.15 uur - Troelstrazaal
Agenda: procedures.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 13.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: procedures.

Buitenlandse Zaken: 15.00 tot ca. 15.45 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met de nieuw benoemde ambassadeur van Colombo, mevrouw Blankhart.

Financiën: 15.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: briefing door minister Van Aartsen (BuZa) over het sluiten van uitleveringsverdragen met buurlanden van Suriname.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 12.15 uur een petitie in ontvangst uit handen van Amnesty International. De petitie heeft betrekking op de strijd tegen terrorisme en de naleving van mensenrechten (hal Plein 2).