Ingezonden persbericht


FileMaker introduceert Mobile 2

- functionele interface

- introductie FileMaker Mobile voor i-mode in Japan
- Mac OS X-ondersteuning van gegevensuitwisseling tussen desktop en handheld
Utrecht, 6 februari 2002 -- FileMaker maakt de details bekend over FileMaker Mobile 2 Companion voor het Palm-besturingssysteem. Mobile is software om gegevens uit te wisselen en te synchroniseren tussen FileMaker Pro 5.5-databases en handhelds met het Palm-besturingssysteem. De nieuwe functionelere, interface stemt beter overeen met de desktop-versie van de FileMaker-database en de software ondersteunt naast de besturingssystemen Mac OS en Windows, nu ook Mac OS X.

FileMaker Mobile 2 biedt een eenvoudige mobiele oplossing voor kantoor- of thuisinformatie. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk de gegevens van hun FileMaker-database selecteren en deze in de Palm-zakcomputer laden. Naderhand kunnen de databasegegevens tussen de handheld en de PC worden gesynchroniseerd via de Palm HotSync-verbinding.

Verbeteringen ten aanzien van data en interface
FileMaker Mobile 2 gebruikers kunnen tot 50 velden per record uit hun FileMaker Pro 5.5 v2 database op hun PC naar de Palm-zakcomputer laden.

Er zijn zes nieuwe of verbeterde manieren om gegevens op de Palm-handheld in te voeren:

* Pop-Up Menus, Pop-Up Lists en enkele Check Boxes kunnen worden overgezet van de desktop database, waardoor data-invoer snel en accuraat op de handheld kan worden uitgevoerd.

* Telefoonnummers uit het Palm OS adresboek kunnen direct worden ingevoerd in FileMaker Mobile 2.

* De datum- en tijdssuggestie zorgt voor een snelle en accurate invoer van activiteiten.

* De opmerkingen-optie biedt meer invoerruimte bij bepaalde velden, wat de invoer van gegevens vergemakkelijkt.
FileMaker Mobile 2 vereenvoudigt het bekijken van en het bladeren door de gegevens:

* Het bekijken van kolommen is makkelijker omdat de gebruiker een eerste, belangrijke kolom kan vastzetten.

* Gebruikers van Sony CLIE- en HandEra 330-handhelds kunnen via FileMaker Mobile 2 makkelijk navigeren met hun Jog Wheel of Jog Dial. FileMaker Mobile voor i-mode
FileMaker introduceert ook FileMaker Mobile voor het Japanse i-mode. De database server-software stelt i-mode-gebruikers in staat om direct toegang te krijgen tot FileMaker-databases en de informatie te bekijken en te wijzigen. Iedere keer dat de FileMaker-database wordt gewijzigd, genereert FileMaker

Mobile voor i-mode automatisch nieuwe i-mode pagina's zodat de smart phone-gebruikers altijd over de laatste gegevens beschikken.

Om mobiele werkgroepgebruikers meteen aan de gang te helpen, levert FileMaker twee i-mode-oplossingen: Mobile Workgroup (inclusief agenda, vergaderruimtereservering, mededelingenbord, contactgegevens, actielijst) en een Mobile Sales Tool.

FileMaker Mobile voor i-mode is omstreeks maart 2002 in Japan beschikbaar. De software is er voor computers die draaien onder de besturingssystemen Windows, Mac OS X of Linux en dient in combinatie met FileMaker Pro 5.5 v2 of FileMaker Pro 5.5 v2 Unlimited te worden gebruikt.

Kosteloze upgrade voor FileMaker Mobile 1-gebruikers De nieuwe FileMaker-software is omstreeks mei 2002 verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 49,00 dollar. Licentiehouders van FileMaker Mobile 1 komen in aanmerking voor een kosteloze upgrade naar FileMaker Mobile 2 (zie http://www.filemaker.com/products/mbl2_home). Gebruikers van FileMaker Mobile 1 en FileMaker Pro 5 kunnen voordeel behalen van de tijdelijke aanbieding die 55,00 euro korting biedt, zodra FileMaker Mobile 2 beschikbaar is (meer gegevens zijn te vinden op
http://www.filemaker.com/promos/).

Systeemeisen en platform-ondersteuning
FileMaker Mobile 2 dient te worden gebruikt in combinatie met FileMaker Pro 5.5 v2 en handhelds die gebruik maken van het Palm OS 3.1-besturingssysteem. Op de desktop computer is Windows 2000, Me, 98, 95, NT 4.0, Mac OS X versie 10.1 of Mac OS 8.1 9.1 vereist. Overige systeemvereisten zijn te vinden op
http://www.filemaker.com/products/mbl2_requirements.html.

Voor Mac OS X-gebruikers is er de Palm HotSync Manager 3.0. Meer informatie is te vinden op www.palm.com/macintosh/publicbeta.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65