Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuwe kenmerken Legato AlphaStor leveren meer efficiency en uitgebreide tracking-mogelijkheden

Hoofddorp, februari 2002 - - Legato Systems Inc., leider op de enterprise storage management softwaremarkt, heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van Legato AlphaStor beschikbaar is. AlphaStor is een applicatie voor het beheren van media-apparatuur en libraries. Het automatiseert de volledige medialevenscyclus en maakt het delen van opslagbronnen mogelijk.

"AlphaStor is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Voor ons als leverancier van opslagoplossingen en als partner van Legato is dit essentieel om onze klanten een succesvolle implementatie te leveren. Dankzij AlphaStor-kenmerken, zoals de nieuwe library-wizard, kunnen we zeer snel een oplossing implementeren en klanten het maximale leveren. Hun omgeving wordt efficiënter en hun bestaande tape- en librarybronnen kunnen optimaal worden gebruikt", stelt Alistair McLauchlan, technical manager storage bij HarrierZeuros Ltd.

AlphaStor omvat veel mogelijkheden met betrekking tot de medialevenscyclus. Hieronder valt ook het on- en off-site kunnen beheren en volgen van tape-rotaties. Voor gebruikers van Legato NetWorker is het mogelijk de activiteiten van alle media - ongeacht locatie - te plannen, te volgen en te automatiseren. De mogelijkheid om apparatuur te delen en libraries te beheren voor zowel SCSI-verbonden als SAN-omgevingen, zorgt ervoor dat klanten het maximale uit hun libraries en drives kunnen halen. Handmatig interventie is hierdoor niet langer nodig. AlphaStor is door de nieuwe kenmerken sneller te installeren en te configureren. Tevens vergt het onderhoud minder tijd en zijn er additionele mogelijkheden voor tape-tracking en rapportages.

AlphaStor 2.0 gebruikt een Java-gebaseerde webinterface om de taken voor set-up en configuratie te vereenvoudigen. Vanaf een remote-locatie kan dit via een beveiligde internetverbinding. Dankzij wizard-gebaseerde mogelijkheden voor het configureren van libraries en apparatuur hoeven er in het configuratieproces minder stappen uitgevoerd te worden. De typische problemen rondom library-configuratie zijn hierdoor verleden tijd. Wanneer additionele apparaten worden toegevoegd kan de wizard tevens worden gebruikt om het handmatig updaten van de huidige configuratie te vergemakkelijken. Tevens kan men de wizard inzetten om alle verbindingen die van de apparatuur naar de library lopen opnieuw te beoordelen of te herstellen.

"Legato AlphaStor is ontworpen om door het delen van opslagbronnen én het verbeteren van operationele media-handling, de kosten te verlagen. De nieuwe mogelijkheden bieden klanten een goede manier om kosten te besparen via eenvoudige administratie en additionele tape-tracking, rapportage en toegankelijkheid", zegt Denise Reier, director Product Marketing Management Solutions Group bij Legato.

Met AlphaStor 2.0 kan een specifieke hoeveelheid voor geheugen overgenomen worden van een off-site locatie, buiten het normale rotatieproces. Dit kan nuttig zijn als er een off-site tape nodig is, bijvoorbeeld bij calamiteiten of een recovery-operatie. Een van de nieuwe AlphaStor 2.0 rapportagefuncties is een activiteitenrapport over de apparatuur en het volume. Dit rapport laat de status zien van alle apparatuur die AlphaStor kent en van het gegevensvolume. Tevens wordt de volumeverplaatsing beter in kaart gebracht. Volumes die in de toekomst worden geëxporteerd en geïmporteerd worden inzichtelijk, waardoor operationele medewerkers hun taken goed kunnen plannen. Ten slotte is er een nieuw configuratierapport. Hiermee zijn bestaande configuraties te checken en te valideren, inclusief lokale omgevingen en library-controle van host/verbindingsroute, en van appartuur/verbindingsroute.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt Legato het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb0302 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

Legato and the Legato logo are registered trademarks, and Legato NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia CoStandbyServer, RepliStor, SnapShotServer, QuikStartz, SAN Academy and AlphaStor are trademarks or registered trademarks of Legato Systems, Inc. This is a non-exhaustive list of Legato trademarks, and other trademarks may be property of their respective owners.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com