AVR

Indaver Relight gecertificeerd in House of Lords - 6 februari 2002

Indaver Relight in Beveren (België) is als een van de eerste lampenverwerkers gecertificeerd door Sustainalite. Het certificaat geldt voor 3 jaar en erkent dat de verwerking van lampen bij Indaver Relight voldoet aan alle normen van de British Standards Institute for the Collection and Recycling of Gas Discharge Lamps. Sustainalite is een belangenorganisatie van lampenproducenten en -verwerkers. Het ijvert voor de erkenning van een duurzame lampenverwerking volgens de nieuwste technologieën.

Het certificaat werd in het Engelse House of Lords aan Walter van Wayenberg, Business Manager Indaver Relight overhandigd door Michel Meacher, Minister of Environment . Voor Indaver Relight betekent het certificaat een erkenning van de inspanningen van de afgelopen jaren.

Indaver Relight is een joint venture van AVR en het Belgische Indaver. Het bedrijf is gespecialiseerd in het recyclen van gebruikte tl-buizen, spaarlampen en kwikdamp-lampen. Omdat dit type lampen een kleine hoeveelheid kwik bevat, is het belangrijk dat de recycling op een veilige en milieuvriendelijke manier plaatsvindt. Indaver Relight slaagt er als enig bedrijf in de Benelux in, door het gebruik van innovatieve technieken, tot 98% van een tl-lamp te recyclen tot grondstoffen (glas, fluorpoeder, metaal) voor de productie van nieuwe lampen

Meer informatie over de recycling van lampen vindt u op onze website, www.avr.nl