Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmorgen 06-02-02
10:03 woensdag 6 februari 2002

Roel Hallink, tel. 0528-295033


* Letsel met aanrijding

KLAZIENAVEEN Gistermiddag is een 19-jarige inwoonster van Klazienaveen gewond geraakt bij een aanrijding op de Industriestraat. Een haar tegemoet komende auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Nieuw Amsterdam, sloeg plotseling linksaf en zag daarbij de auto van de vrouw over het hoofd. Door de aanrijding die volgde bekwam de vrouw hoofd- en nekletsel. Zij is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.


* Onder invloed

BEILEN Gistermiddag zag de politie in Beilen dat een hun bekende 44-jarige plaatsgenoot met zijn auto over de Torenlaan reed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man was in januari betrokken bij een aanrijding, waarbij toen bleek dat hij teveel gedronken had. Bij onderzoek bleek ook nu dat de man teveel van het gerstrijk nat tot zich genomen had. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1145 µg/l (ongeveer 2.65 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de man is in beslag genomen.

SCHOONOORD Op de Slenerweg werd afgelopen nacht een 32-jarige bestuurder uit Driebergen-Rijsenburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en blies aan het bureau 360 µg/l (ongeveer 0.85 promille). Snelrecht werd toegepast, zodat de man na verhoor met een dagvaarding het bureau mocht verlaten.


* Diefstal uit woning

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Einsteinlaan. De daders hebben de voordeur weten open te krijgen. Diverse laden van kasten waren doorzocht. Vermist wordt ruim 50.


* Diefstal uit bedrijven

COEVORDEN Bij een bedrijf aan de Einsteinweg werd gistermiddag ontdekt dat er een palet met 80 stuks stalen bussen vermist werd. Het is niet precies duidelijk wanneer de diefstal van deze bussen heeft plaatsgevonden. De schade wordt geschat op ruim 4000.

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders kwamen binnen door het forceren van een deur. In het pand zijn enkele laden opengebroken. Vermist worden een aantal cds en cd-romschijfjes. De totale schade is niet bekend.


* Winkeldiefstal

EMMEN Gisteren werd in een winkel aan de Noorderstraat een 48-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij het stelen van goederen, bestaande uit o.a een tubeklemmer, een wc verfrisser en kunstbloemen. De waarde bedroeg ongeveer 8. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Zij is verhoord en heeft een boete gekregen van 115.
AALDEN Bij een winkel in Aalden werd gisteravond een 35-jarige man uit die plaats betrapt bij het stelen van snoep, drank, deos enz., met een totale waarde van ongeveer 128. De man is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Vernieling reclamebord

EMMEN Gisteravond zijn aan de Daliepassage twee mannen aangehouden ter zake vernieling van een reclamebord. De beide mannen, een 38-jarige uit Emmen en een 38-jarige uit Smilde, hadden samen een feestje gebouwd en waren in een balorige bui. Daarbij moest het reclamebord het ontgelden. Beide mannen zijn aangehouden en verhoord. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Vernieling ruiten

ASSEN Afgelopen nacht zijn bij een winkel aan de Oude Molenstraat twee ruiten vernield. De ruiten zijn vernield met een stuk hout, want dit lag nog in de winkel. De schade is niet bekend.


* Auto in de brand

ASSEN Gistermiddag ontstond er plotseling brand in een geparkeerde auto aan de Zaagmolen. Brand is ontstaan onder de motorkap. Een getuige had gezien dat er vonken onder de motorkap wegkwamen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De auto is weggesleept en de totale schade is niet bekend.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe