Persbureau Belga tekent contract met MobileXpense voor on-line- onkostenbeheer

ASP-toepassing automatiseert onkostenbeheer bij het Persbureau Belga

Brussel, 6 februari 2002 -Belga heeft een overeenkomst afgesloten met MobileXpense, de eerste Belgische on-line-onkostenbeheerder in Europa. Sinds januari 2002 gebruiken Belga-medewerkers de gelijknamige ASP-toepassing van MobileXpense voor de verwerking van hun bedrijfsonkosten.

MobileXpense is een ASP-toepassing. Klanten kopen het product dus niet maar huren het tegen een vast bedrag. De gebruikers krijgen en wachtwoord en gebruikersnaam toegekend waarmee ze via een gewone webbrowser hun onkosten kunnen invoeren.

Jaak Leenknegt, Technisch & Administratief Directeur van Belga: "Na een grondige analyse van ons intern onkostenbeleid kwamen we tot de conclusie dat de toepassing van MobileXpense de ideale oplossing is om ons onkostenbeheer vorm te geven. Onze medewerkers kunnen vanaf nu hun onkosten op een efficiënte en snelle manier verwerken en doorgeven, waar en wanneer ze willen, o.m. bij de vele verplaatsingen naar het buitenland. Bovendien dalen onze verwerkingskosten substantieel en beschikken we nu snel over een compleet beeld van de onkosten die door onze medewerkers gemaakt worden. De mogelijkheid om kredietkaarttransacties automatisch in te voeren en te verwerken geeft de MobileXpense-oplossing extra toegevoegde waarde. Het laat ook toe de gemaakte onkosten heel snel terug te betalen. Dankzij MobileXpense kunnen we ook makkelijk btw op buitenlandse onkosten recupereren, dit maakt deze oplossing extra aantrekkelijk."

Wie is Belga?

Belga brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week , 365 dagen per jaar de actualiteit uit binnen- en buitenland. In woord en in beeld.

Belga is de jongste jaren van een klassiek persbureau uitgegroeid tot een multimedia-informatiecentrum; van een kostenvennootschap tot een transparante vennootschap die zich, als partner van haar klanten, toespitst op de contentmarkt.

In het laatste boekjaar bedroeg de omzet van Belga 12.5 miljoen ¤, een stijging met 6 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De uitbouw van de redactie, de ontwikkeling van nieuwe producten en de evolutie van de commerciële activiteiten alsook de hoogtechnologische ondersteuning moeten ervoor zorgen dat de resultaten de komende jaren in stijgende lijn blijven gaan.

Belga biedt eveneens een brede waaier van producten online voor Web, Intranet, SMS en WAP.

Bij Belga werken momenteel 127 personeelsleden

Patrick Billiet, managing partner van MobileXpense: "We verschaffen Belga een totaaloplossing, vanaf het verzamelen van de gegevens, de controle en goedkeuring van de onkosten tot het integreren in de boekhouding, de recuperatie van buitenlandse btw en het ter beschikking stellen van managementinformatie."

Over MobileXpense
MobileXpense is opgericht in juli 2001 en is het eerste internetbedrijf in Europa dat een gespecialiseerde, on-line-onkostenbeheerservice via het ASP-model aanbiedt. De gelijknamige softwaretoepassing van het Belgische bedrijf is geschikt voor bedrijven van 10 tot meer dan 1000 gebruikers . De hoofdzetel bevindt zich te Brussel.