Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 februari 2002


Aanrijding met letsel Sassenheim (D1)
Dinsdag 5 februari vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op Hoofdstraat. Een 71 jarige automobilist uit Voorhout reed richting Lisse. Toen hij rechtsaf sloeg liet hij een 17 jarige bromfietser uit Sassenheim die in dezelfde richting reed, niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is voor controle overgebracht naar het Lumc.

Aanrijding met letsel Lisse (D1)
Dinsdag 5 februari vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op de Heereweg. Een 11 jarige fietster uit Lisse reed over het fietspad toen zij ingehaald werd door een 13 jarige fietser uit Lisse. Op dat moment week de Lissese plotseling naar links uit. Een aanrijding was het gevolg. De Lissese is met verwondingen aan het hoofd naar een huisarts gebracht.

Rijden onder invloed Hillegom (D1)
Een 39 jarige automobilist uit Hillegom is woensdag 6 februari omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd toen hij over de Singel reed. Hij bleek een alcoholgehalte te hebben van 580. De man kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal.

Woninginbraken Langeraar (D3)
In de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari werd in woningen aan de Langeraarseweg getracht in te breken. Inbreker(s) had(den) bij één van de woningen het slotplaat en de cilinder van de achterdeur afgebroken maar konden de woning niet binnen komen. Er wordt niets vermist. Bij een andere woning werd op dezelfde manier geprobeerd in te breken. Ook hier werd niets uit de woning weggenomen. Bij een andere woning werden wel goederen weggenomen. De bewoner mist enkele paspoorten.

Woninginbraken Ter Aar (D3)
In de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari werd in een woning aan de Plataanstraat ingebroken. Men kwam de woning binnen door het cilinderslot af te breken. Uit de woning werd een televisie, een DVD-speler, DVD's, een Playstation en videbanden weggenomen. In een andere woning, eveneens aan de Plataanstraat, werd via dezelde methode geprobeerd binnen te komen. Het bleef hier bij een poging.

Bedrijfsinbraak Leiden (D4)
In een bedrijf aan de Lammenschansweg werd in de nacht van woensdag 6 februari ingebroken. Men heeft een ruit van een roldeur ingeslagen om het pand in te komen. Daarna werden enkele ruimten doorzocht. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding Leiden (D4)
Op de Langegracht heeft dinsdagochtend 5 februari rond 11.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een kleine vrachtwagen en een vuilniswagen. De vrachtwagenchauffeur reed vanaf de Lammermarkt over de Langegracht en zag een file staan. Om deze te omzeilen, besloot hij de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer op te rijden. Een vuilniswagen die op de juiste rijbaan reed, wilde linksaf slaan ter hoogte van de Tweelingstraat en zag hierbij de vrachtwagen niet. De vrachtwagen kon niet meer op tijd stoppen en een aanrijding volgde. De bijrijder van de vuilniswagen, een 36-jarige Leidenaar, is met nekletsel naar het LUMC overgebracht.

Parkeercontroles Leiden (D4)
Bij een parkeercontrole bij het LUMC op dinsdag 5 februari zijn 6 automobilisten bekeurd. Vijf auto's stonden ten onrechte op een invalidenplaats geparkeerd. Een andere auto stond geparkeerd op een taxistandplaats.

Man rijdt V&D binnen op scooter Leiden (D4)
Een 20-jarige Leidenaar is dinsdag 5 februari rond 16.00 uur op een scooter de V&D binnengereden. De man was in een overspannen toestand en wilde met zijn ex-vriendin praten die zich met een vriendin in de V&D bevond. In de V&D reed hij vervolgens tegen het been van de vriendin van zijn ex aan. Hierbij liep deze een schaafwond en een gezwollen kuitbeen op. De man krijgt een dagvaarding.

Man bedreigd met stofzuigerstang Voorschoten (D4)
Een 36-jarige Voorschotenaar is dinsdag 5 februari rond 17.00 uur door een onbekende man met een stofzuigerstang bedreigd. De Voorschotenaar reed in een auto via de Koningin Emmalaan en werd aangesproken door een boze man die vond dat hij te hard reed. De Voorschotenaar reed vervolgens naar de Johan Willem Frisolaan waar de man opnieuw opdook, ditmaal met een stofzuigerstang. Hij dreigde hem hiermee te slaan. De Voorschotenaar wist een slag af te weren waarna de onbekende verdween. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar heeft de man niet meer kunnen vinden.

Jongetje overlijdt na aanrijding Leimuiden (D3)
Een 11-jarige jongetje uit Leimuiden is dinsdagavond 5 februari overleden aan de gevolgen van een aanrijding. Het slachtoffertje stak om ongeveer 18.05 uur vanaf de Dennenlaan de Beukenlaan over richting het sportterrein Kickers. Op de kruising werd hij geraakt door een lijnbus die van rechts vanaf de Grietpolderweg kwam. Het jongetje kwam hierna met zijn hoofd tegen een trottoirrand aan. Onder begeleiding van een motoragent is het slachtoffertje met een ambulance met spoed naar het LUMC in Leiden overgebracht. Het jongetje is ongeveer drie uur later overleden.

Mogelijk conflict Leiden (D4)
Op de Rijnsburgersingel heeft dinsdag 5 februari rond 17.50 uur mogelijk een conflict plaatsgevonden. Verschillende mensen waarschuwden de politie dat er een vechtpartij zou zijn geweest waarbij mogelijk geschoten is. Een auto die met hoge snelheid van de Rijnsburgersingel wegreed, is korte tijd achtervolgd door de politie, maar de politie kon deze auto niet tot stoppen brengen. Op grond van verklaringen van getuigen is vervolgens een gedeelte van de Rijnsburgersingel afgezet. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij het politiebureau aan de Langegracht 11 te Leiden.

Brand Schoonhoven (D2)
Op de eerste verdieping van een woning aan de Jan Lutmastraat is gisterenmiddag, rond 16.15 uur, brand uitgebroken. Alle bewoners konden op tijd de woning verlaten. Na enkele minuten was de brandweer de brand meester. Later bleek dat een van de kinderen op de slaapkamer met lucifers had gespeeld, terwijl de ouders daar niet van op de hoogte waren. Hierdoor had een matras en een kussen vlam gevat.

Onder invloed Boskoop (D2)
Een 58-jarige man uit Waddinxveen is gisterenavond, 5 februari rond 19.45 uur, aan het Noordeinde aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 635 ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van zeven uur.




Illegaal kamperen Gouda (D2)
Op de Burgvlietkade, vlakbij de Goudse Peddel, werd gisterenavond, 5 februari, een tentje aangetroffen. De bewoner van het tentje, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is verzocht om de volgende ochtend te vertrekken.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326