Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.35 uur

Dodelijk ongeval

NIEUWEGEIN Bij een verkeersongeval op dinsdag 5 februari is een man om het leven gekomen.

Rond 22.00 uur reed een 27-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto over de Vreeswijksestraatweg, komende uit de richting van de Jutphasestraatweg en gaande in de richting van de Noordstedeweg. Ter hoogte van een tussen de rijbanen gelegen vluchtheuvel raakte de man door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Daardoor kwam hij in de rechterberm terecht, botste tegen een boom, waarna de auto te water raakte en geheel onder ging.

De brandweer kwam met een duikteam ter plaatse en wist het slachtoffer op de kant te brengen. Daar bleek dat de man reeds aan zijn verwondingen was overleden. Door het eerste duikteam en door een tweede duikteam werd in het water naar mogelijke andere inzittenden gezocht. Er werd niemand meer aangetroffen. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Winkeldievegge aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdag 5 februari is een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 12.30 uur zag een medewerkster van een winkel aan De Biezen dat een klant levensmiddelen uit de stellingen pakte, een gedeelte daarvan in haar boodschappenwagentje legde en een gedeelte in tassen stopte. Bij de kassa rekende de vrouw de spullen in het wagentje af, maar de spullen die ze in de tassen had gestopt, betaalde ze niet. Na de kassa te zijn gepasseerd werd zij door een winkelmedewerkster aangehouden.

De vrouw, 40 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, bleek voor meer dan 100,- aan boodschappen te hebben gestolen. Zij werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De vrouw bekende de diefstal van de boodschappen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

LOPIK Op dinsdag 5 februari zijn vier jongens voor vernieling van een ruit van een abri aangehouden.

Rond 19.30 uur was een adspirant die stage loopt bij de politie in Schoonhoven over de Provincialeweg N 204 op weg naar zijn werk. Bij de afslag Cabauw zag hij vier jongens zich opvallend ophielden bij een bushalte. Hij keerde zijn auto, zag niets bijzonders en keerde weer om zijn weg naar Schoonhoven te vervolgen. Toen zag hij dat één van de jongens met een steen een ruit van de abri kapot gooide. De politieman stopte aan de overkant en vrijwel tegelijkertijd stopte een busje met werklieden bij de vernielde abri. De jongens schrokken hier kennelijk zo van dat zij rechtstreeks in de armen van de politieman renden. Het viertal, tussen de 12 en 14 jaar oud en afkomstig uit Lopik, werd aangehouden.

Het viertal is gehoord en bekende de vernieling. Allen werden in de loop van de avond door familieleden opgehaald. De jongens verklaarden de schade te willen vergoeden. Er wordt nog overleg met de hulp officier van justitie gepleegd of de zaak voor een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau HALT.

Zwijgzame winkeldief

HOUTEN Op dinsdag 5 februari werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 18.20 uur zag een medewerker van een winkel aan het Onderdoor dat een man meerdere goederen uit een stelling pakte, deze in zijn jaszakken stopte en zonder deze te betalen de kassa passeerde. De man, 41 jaar oud en afkomstig uit Tilburg, werd door een medewerker van de winkel aangehouden. Hij bleek acht setjes bestek van ieder twee stuks te hebben weggenomen.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De man weigerde een verklaring af te leggen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.